Salut

sanitat

hospital gral. de catalunya

Comín insisteix que Salut ha fet una oferta de compra per l'Hospital General

El conseller assegura que QuirónSalud ja té “part de la documentació”

El conseller de Salut, Toni Comín, ha insistit aquest migdia que el seu departament ha presentat una oferta de compra a l'Hospital General de Catalunya (HGC). El propietari del centre, el grup QuirónSalud –recentment adquirit per Fresenius Helios– ha desmentit l'anunci fet aquest divendres al matí pel conseller i ha assegurat que no té “cap tipus de comunicació formal ni oferta en ferm” per part de la Generalitat.

En la roda de premsa on s'ha presentat la campanya de vacunes de la grip d'aquest any Comín ha reiterat que han fet “una proposta de compra a l'Hospital General de Catalunya per un preu que es dictaminarà a través d'un peritatge si l'empresa està interessada a vendre”. L'oferta inicial l'ha situada al voltant dels 50 milions d'euros.

“Que l'empresa faci els comunicats que vulgui, l'empresa té una part de la documentació”, ha comentat el conseller en relació amb el desmentit de QuirónSalud. Ha assegurat que “hi ha hagut converses” entre “alts directius” del departament de Salut i l'empresa.

“Si jo explico que l'oferta s'ha fet, és que s'ha fet”, ha defensat. “A QuirónSalud li donem tot el temps que faci falta per valorar l'oferta”, ha afegit.

Segons ell, comprar l'hospital per incorporar-lo a la xarxa pública és la millor opció “per als ciutadans del Vallès Occidental i també guanyarien els hospitals de referència”. “Guanya el ciutadà, els professionals sanitaris i el pressupost de la Generalitat”, perquè probablement la compra resultarà més eficient per al departament, ha raonat. A més, ha afirmat que aquesta opció no perjudicaria l'empresa

“La nostra idea és comprar l'hospital a través del Servei Català de Salut”, amb la qual cosa passaria a ser hospital públic i es “tancaria el mapa hospitalari català, cosa que seria una gran notícia”, ha conclòs.

El titular de Salut també ha precisat que aquesta possible compra no modifica el trasllat a Terrassa de part de l'activitat assistencial que actualment té derivada l'Hospital General de Catalunya, que passarà al Consorci Sanitari i a la Mútua a partir de l'1 de gener vinent per una modificació de contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia