Salut

salut

Els treballadors de l'hospital de Blanes es mobilitzen

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva presentarà aquesta setmana un ERO temporal que afectarà 800 treballadors

La plantilla convoca concentracions de protesta per a cada dimarts

Una seixantena de treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) van sortir ahir a les portes de l'hospital comarcal de la Selva per protestar contra l'ERO temporal i les retallades als diversos centres. La concentració és només la primera de tot un seguit de protestes que s'allargaran tot el mes d'agost.

La direcció de la corporació presentarà un ERO temporal que afectarà uns 800 treballadors dels 1.500 que hi ha en plantilla. L'expedient tira endavant després que més del 60% dels treballadors rebutgessin la rebaixa de diverses condicions laborals. Entre les rebaixes que va proposar la direcció hi havia la supressió dels tres dies d'assumptes propis de què disposa la plantilla, no poder cobrar el 100% del sou per incapacitat laboral i quedar-se sense incentius per objectius.

L'ERO suposarà la suspensió temporal de contractes a 81 treballadors i la reducció de fins a un terç de la jornada laboral a més de 700. El personal sanitari tem que l'ERO acabi afectant gairebé tota la plantilla i critica que la direcció s'hagi tancat en banda i no vulgui negociar propostes alternatives presentades. Els manifestants diuen que les retallades afectaran, sobretot, els pacients de la Selva Marítima, els quals perdran serveis i hauran d'anar fins a l'hospital de Calella (Maresme).

Informar els usuaris


La protesta d'ahir estava encapçalada per una pancarta amb el lema “La sanitat no es retalla”, mentre alguns treballadors van repartir fulletons i adhesius entre els pacients per informar-los de les retallades. Aquesta és només la primera d'un seguit de mobilitzacions que han convocat als centres que pertanyen a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El president del comitè d'empresa de l'hospital comarcal de la Selva, Pepe Garcia, va lamentar l'actitud de la direcció que, diu, “s'ha tancat en banda i es nega a negociar”. Garcia assegura que és “mentida” que la manca de voluntat negociadora dels treballadors hagi obligat l'empresa a presentar un ERO, tal com “volen fer creure”.

“La nostra por és que l'ERO que acabin presentant afecti tota la plantilla”, va dir Garcia, el qual va lamentar la manca d'informació que reben els treballadors. Els detalls que coneixen, concreta, són que, segons l'empresa, l'ERO –que es preveu que es faci aviat– és necessari per eixugar el dèficit de 4,17 milions d'euros que arrossega la corporació. La intenció és que l'expedient s'apliqui a partir de setembre i tingui vigència fins al desembre del 2012.

Repercussions


Els representants dels sindicats sostenen que si l'expedient tira endavant tindrà clares repercussions en l'atenció als pacients. La CSMS gestiona els hospitals comarcals de Sant Jaume de Calella i Blanes, a més de diversos centres d'atenció primària. Entre els quals hi ha els CAP de Palafolls, Tossa de Mar, Lloret i Malgrat. Garcia manté que la pèrdua dels serveis d'obstetrícia i pediatria a l'hospital podria crear greus perjudicis per als pacients.

LES XIFRES

800
treballadors
dels 1.500 que té la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es veuran afectats per l'ERO.
4,17
milions d'euros
és el dèficit que arrossega la corporació i que es pretén eixugar amb les mesures adoptades.

LA FRASE

La nostra por és que l'ERO que acabin presentant afecti tota la plantilla
Josep Garcia
President del comitè d'empresa

Manifestació el dia 13 d'agost, a Blanes

El comitè d'empresa de l'hospital de Blanes i ABS Lloret-Tossa ja ha preparat un calendari de mobilitzacions. Demà dijous hi haurà una assemblea informativa a la biblioteca comarcal de Blanes, a les 11 del matí, i tots els dimarts del mes d'agost hi haurà concentracions a l'entrada de l'hospital comarcal de Blanes, a les 11 del matí. A més, s'ha convocat una manifestació per al dissabte dia 13 d'agost, a les 11, que sortirà de l'hospital i arribarà fins a l'Ajuntament. El comitè d'empresa recorda que va presentar una proposta alternativa a l'ERO que no ha estat valorada per la direcció, i que consistia en una reducció del nombre d'alts càrrecs, una reducció del 50% de les despeses de representació i publicitat i el tancament del centre de Fenals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.