Salut

maresme / la selva

L'ERO temporal de la Corporació de Salut afectarà més del 50% de la plantilla

La direcció presenta a la Generalitat l'expedient que aquest any durà a l'atur 95 empleats i reduirà la jornada de 857 treballadors més, i que continuarà el 2012

L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que va presentar ahir
la Corporació de Salut
del Maresme i la Selva (CSMS) farà que 95 treballadors vagin a l'atur fins
al desembre aquest any i que es redueixi una mitjana del 19% la jornada de 857 empleats més. Aquestes són les dades facilitades pel comitè d'empresa de l'ens que gestiona, entre altres centres sanitaris, els hospitals Sant Jaume de Calella i Blanes. L'expedient, tal com ja s'havia anunciat, va ser presentat ahir a la Generalitat i se'n va informar els representants sindicals, alhora que s'obria un termini de quinze dies entre les dues parts per intentar arribar a acords.

L'ERO per a aquest 2011, que es vol començar a aplicar a partir de l'1 de setembre, també planteja enviar a casa durant una setmana 729 professionals sanitaris, a causa del tancament puntual d'alguns serveis, com ara el de consultes externes. “Es pot donar el cas que en part d'aquests treballadors les mesures es trepitgin i els afecti també la reducció de la jornada laboral”, va explicar Gustau López, portaveu del comitè d'empresa de l'hospital de Calella. Pel que fa al 2012, López va avançar que es preveu l'acomiadament del mateix nombre de treballadors, 95. Pel representant sindical, les disposicions plantejades “no garanteixen que es pugui mantenir el nivell d'assistència sanitària que reben actualment els usuaris dels diversos centres”.

Propostes

En qualsevol cas, López va afirmar que el comitè ja ha presentat a la direcció de la Corporació un seguit de propostes “orientades a reduir al mínim l'afectació sobre els treballadors”. Aquestes mesures, però, de moment no es faran
públiques. El comitè espera poder arribar a un acord satisfactori per a
les dues parts, però tampoc no amaga que això
“serà difícil, amb una retallada de personal com la que aquí es planteja”.

Per la seva banda, el director de planificació de la Corporació, Xavier Conill, confia que les negociacions amb el personal “es desenvoluparan en un clima d'entesa, perquè els mateixos objectius mouen les dues parts: mantenir l'assistència sanitària, minimitzar l'efecte de la mesura sobre els treballadors i garantir la viabilitat de la Corporació. Conill, que va assenyalar que l'afectació sobre els llocs de treball plantejada a l'ERO temporal “també inclou l'equip directiu”, va recordar que l'empresa manté sobre la taula la seva proposta inicial de retallar a tota la plantilla aspectes inclosos en el conveni col·lectiu, com ara la rebaixa de dies d'assumptes propis i dels complements que es perceben en cas de malaltia. “L'ERO ha estat i és l'última opció que volem prendre”, va dir el representant de la Corporació.

Si s'aplica l'ERO, ningú no pot garantir que hi haurà el mateix nivell d'assistència sanitària per als usuaris
Gustau López
COMITÈ D'EMPRESA DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA
Mantenir l'atenció sanitària, minimitzar l'efecte sobre els treballadors i garantir la viabilitat econòmica són els objectius
Xavier Conill
DIRECTOR DE PLANIFICACIÓ DEL CSMS

Dimecres s'organitza una cadena humana

Els treballadors de l'hospital de Calella i l'ABS Calella-Malgrat-Palafolls han fet una crida a la ciutadania per participar en un acte de rebuig a les retallades sanitàries que tindrà lloc dimecres. Segons fonts de l'organització, es farà una cadena humana des de la porta de l'hospital calellenc. Al centre sanitari de Blanes els afectats fan concentracions cada dimarts a l'entrada, i s'ha convocat una manifestació per al dissabte 13 d'agost, a les 11 del matí, que sortirà de l'hospital i arribarà a l'ajuntament. A més, les associacions veïnals de Blanes van acordar constituir-se en una plataforma, oberta a totes les entitats que s'hi vulguin afegir per lluitar contra les retallades. Aquest grup es constitueix avui al consistori blanenc i, segons el president d'una de les associacions, Pere Lopera, està obert a entitats de totes les poblacions afectades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.