Salut

sanitat

Un miler de persones es manifesten a Blanes contra les retallades en Sanitat

Reclamen, entre d'altres, que els seus fills puguin néixer a la ciutat i no pas a Calella

La protesta va durar dues hores i quart pels carrers del municipi

Un miler de persones es van manifestar ahir per Blanes en contra de les retallades en Sanitat. En la protesta ciutadana, que va durar dues hores i quart, es rebutjava sobretot la del trasllat del servei de ginecologia a l'hospital de Calella i que les dones de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar hagin de fer de 16 a 30 km per anar a parir. “Volem que els nostres fills neixin a Blanes”, va dir Pepe Garcia, usuari del servei de l'hospital de Blanes i president del comitè d'empresa de l'Hospital Comarcal de Blanes i dels ambulatoris de Lloret i Tossa.

A més del trasllat del servei de ginecologia, els manifestants van rebutjar altres mesures aplicades pel departament al servei assistencial sanitari de l'hospital, com la reducció de tres ambulàncies a una, l'ampliació de les llistes d'espera per a operacions, el tancament dels ambulatoris durant la nit, el trasllat de la major part del servei de pediatria i el retard de les proves complementàries (radiografies, ressonàncies...).

La manifestació va començar davant de l'hospital, a la carretera de Lloret de Mar, als afores de la ciutat. Estava convocada per la Plataforma Ciutadana de Blanes, creada fa poc, que aplega cap a 50 entitats del municipi però en què també es van implicar els sindicats CCOO, la UGT, els d'infermeria Satse i SAE, a més del partit ICV-EUiA.

La sortida, sempre sota el control i vigilància de la policia local i els Mossos d'Esquadra, va aplegar cap 600 manifestants. A mesura que va anar avançant, però, molta gent s'hi va anar afegint fins que a l'hora d'arribar a la plaça de la Solidaritat, al nucli urbà, van arribar a un miler. En la pancarta que obria la manifestació hi deia “La sanitat no es retalla”, però n'hi havia dues més: “Amb la sanitat no s'hi juga” i “No al tancament dels serveis de l'Hospital Comarcal”. Molta gent també va portar pancartes, com la que hi deia “Menys corbates i més bates blanques” o “Volem una sanitat pública amb futur” i van cridar consignes contra les tisorades: “Manos arriba, esto és un atraco”, o “La qualitat és de tots”.

La manifestació va acabar davant l'escultura de la sardana, al passeig marítim, recorreguts cap a 2 km pels carrers de la ciutat. “Volem agrair la vostra presència. Hem dit molt alt «no a les retallades»”, va dir Garcia. Després va parlar Albert Salas, un portaveu de la plataforma ciutadana, que va qualificar les retallades de “salvatges”.

Garcia va explicar que negocien l'expedient de regulació del personal sanitari de l'hospital, que afecta cap a 1.500 persones. Dimarts preveuen negociar alternatives per no haver d'acomiadar gent i s'hauran de votar en l'assemblea de dimecres.

LA XIFRA

2
Hores
i quart és el temps que va durar la manifestació que va recórrer cap a 2 km entre l'hospital i el passeig marítim.

LA FRASE

No més retallades a l'hospital de Blanes. És l'inici d'un final si no les aturem
Pepe Garcia
president del comitè d'empresa de l'hospital de blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.