Salut

Indignats a Badalona per la retallada a urgències

Salut atura el servei del CAP Nova Lloreda al vespre, i queden afectats milers d'usuaris

Si no és perquè les piles del megàfon es van esgotar més ràpid del que es preveia, la concentració hauria durat més estona. Ara bé, l'objectiu de la protesta de les prop de 200 persones que ahir a la tarda es van reunir davant d'un ambulatori de Badalona estava clar des del primer minut: oposar-se a la decisió del Departament de Salut de retallar el servei d'urgències del centre. La mesura, que entra en vigor a partir d'avui, deixarà el CAP Nova Lloreda sense aquesta unitat a partir de les vuit del vespre, de dilluns a divendres. I els caps de setmana només obrirà els dissabtes de nou del matí a a cinc de la tarda.

Tal com defensaven ahir molts veïns, l'activitat del servei d'urgències d'aquest centre sanitari “és elevada i funciona correctament”, tot ajudant amb la seva existència a descongestionar la llista de visites programades i les urgències d'altres hospitals propers, com el Municipal de Badalona o el Germans Trias i Pujol, a la muntanya de Can Ruti. Aquests arguments veïnals, però, són diametralment oposats als esgrimits per Salut, que considera que canvis horaris com aquests afecten “els serveis que menys s'utilitzen”.

Uns 30.000 afectats

En aquest sentit, l'ambulatori dona servei a prop de 30.000 residents als barris de Lloreda, Sant Crist o Sistrells. Barris forjats durant molts anys a còpia de reivindicacions veïnals com aquesta, que lluny d'acabar-se ahir “tot just ara comença”, tal com assegurava Josep López, president d'una de les associacions veïnals implicades. “Fins ara, podíem anar fins a les deu de la nit per si teníem una urgència, fins i tot els diumenges. Ara, amb la gent gran que viu al barri, haurem d'agafar el cotxe i anar als hospitals a esperar un munt d'hores”, es lamentava López. Amb ell, un altre manifestant recordava amb ironia que l'alternativa de visita que la Generalitat els proposa sigui un altre ambulatori [el CAP Doctor Robert] que al juliol també va retallar l'horari d'urgències i ja no obre de matinada.

Els veïns es tornaran a concentrar avui, una hora abans del nou horari de tancament d'urgències. Llavors decidiran les mesures a prendre, sense descartar tancar-s'hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.