Salut

Boi Ruiz: “ Ningú ha quedat desatès aquest estiu”

El conseller de Salut argumenta que les urgències als hospitals al juliol i l'agost han baixat un 2,5%, “per tant no hi hagut cap saturació”

La Generalitat reclama a PSOE i PP un pacte per un finançament alternatiu i un pacte fiscal per mantenir el sistema sanitari

“Ningú ha quedat desatès aquest estiu a Catalunya”, ha insistit aquest divendres el conseller de Salut, Boi Ruiz en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

El conseller de Salut ha assegurat que tots els CAP on s'apliquen les restriccions d'horari nocturn estan “monitoritzats” i per tant si les condicions canvien podrien tornar-se a obrir alguns centres per la nit.

Ruix ha insistit que Salut ha garantit “la mateixa atenció”, i ha afegit que “ningú s'ha quedat sense cobertura sanitària”.

“La reducció dels horaris només és nocturn” i per tant, ha dit Ruiz, “la qualitat de l'atenció sanitària no es veu afectada en rés”.

El conseller de Salut ha argumentat que les es urgències als hospitals al juliol i l'agost han baixat un 2,5%, “per tant no hi hagut cap saturació”pel fet d'haver tancat alguns ambulatoris per la nit.

“El govern”, ha dit Ruiz, “segueix l'informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que alerta que els sistemes sanitaris universals no són sostenibles”.

“La gent viu més anys i calen més recursos i per tant cal una decisió governamental per incrementar el finançament però amb recursos addicionals”.

La Generalitat “reclama al govern espanyol els ingressos que li correspondrien amb un pacte fiscal”. I demana a PSOE i PP “un pacte per un finançament alternatiu per mantenir el sistema sanitari”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.