Salut

salut

Els metges podran cobrar la jubilació i tenir consulta

Una llei publicada en el BOE el 2 d'agost va deixar sense efecte l'ordre del Ministeri de Treball que impedia als facultatius rebre cap prestació si mantenien una consulta privada oberta

El govern estatal ha fet marxa enrere i ha aturat, per mitjà d'una llei, l'entrada en vigor d'una ordre ministerial que impedia als metges de menys de 65 anys tenir consulta privada i cobrar la jubilació. L'ordre TIN/1362/20011 del Ministeri de Treball, que afectava també altres professions liberals com ara arquitectes, advocats i enginyers, es va aprovar el 23 de maig perquè entrés en vigor l'1 de juliol. L'ordre va generar una forta indignació entre els metges que estaven a les portes de la jubilació, i alguns d'ells van accelerar aquest procés per evitar que els acabés afectant.

Per la seva part, els quatre col·legis de metges de Catalunya, entre els quals el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), van impugnar l'ordre ministerial. El president del COMG, Benjamí Pallarés, va valorar ahir positivament que l'ordre ministerial s'hagi deixat sense efecte encara que hagi estat per mitjà d'una solució política. “L'important és que es va rectificar a temps”, va declarar.

L'ordre de Treball declarava incompatible que els professionals lliures que cobraven la pensió de jubilació de la Seguretat Social continuessin treballant en el sector privat. La llei 27/2001 de l'1 d'agost, publicada en el BOE l'endemà mateix, sobre l'actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social, diu, en una disposició addicional, que “el govern presentarà un projecte de llei que reguli la compatibilitat entre pensió i treball”, i afegeix que mentre que no hi hagi aquesta regulació “es mantindrà el criteri que s'aplicava amb anterioritat a l'entrada en vigor de l'ordre”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.