Salut

salut

Salut contracta dos centres per fer avortaments

La derivació a la privada evitarà que les dones hagin d'avançar els diners

El Departament de Salut destinarà 3,5 milions d'euros a concertar els serveis de dues clíniques privades de Barcelona perquè facin prop de 13.000 avortaments quirúrgics durant un any.

Agrupació Tutor Médica i el Centre Casanovas de Ginecologia i Planificació Familiar són els centres escollits i els únics que es van presentar al concurs, segons Europa Press. Els primers preveuen fer 920 avortaments mensuals i els segons, uns 148. Sumaran 13.000 avortaments l'any, la meitat dels realitzats el 2009. D'aquesta manera, Salut posa en marxa el pla dissenyat per assumir la nova legislació espanyola de 2010, que preveu l'avortament lliure i gratuït fins a la setmana 14 de gestació.

La idea de Salut és prioritzar l'avortament farmacològic durant les primeres set setmanes de l'embaràs. De moment deu centres estan autoritzats per dispensar la píndola abortiva. Salut preveu que el nou model estarà en vigor en unes tres setmanes, fet que evitarà que les dones que vulguin avortar hagin d'avançar els diners per després sol·licitar-ne el reemborsament, com han fet 6.800 dones l'últim any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.