Salut

Les Dones de Breda fan nit al CAP i organitzaran un tren de protesta el dia 26

El col·lectiu va néixer fa tres anys, té 310 sòcies i, en els últims mesos, el seu vessant reivindicatiu ha anat guanyant terreny

El col·lectiu Dones de Breda és un dels que s'ha mostrat més combatiu amb les retallades a la zona de la Selva interior. Ja fa temps que es mobilitzen, i la nit de dilluns a dimarts va ser un dels pocs col·lectius que es van quedar a passar tota la nit a l'ambulatori. S'hi van quedar en total una trentena de persones, no només de les Dones de Breda, sinó veïns que també veuen amb preocupació el tancament del servei d'urgències.

Les dones i els manifestants diversos anaven equipats en alguns casos amb sacs de dormir i van arribar a un acord prèviament amb els responsables del servei perquè no entrés ningú a les consultes i només s'utilitzessin les sales d'espera.

No repetiran el tancament, però preparen altres mobilitzacions. Una d'aquestes és un tren de protesta pel dia 26 d'aquest mes. L'han batejat com el “tren de sanitat“, i el que faran és anar en tren fins a Girona tot recollint pel camí, a les estacions de Sant Hilari, Arbúcies i Hostalric, gent que s'afegeixi a la protesta. La finalitat és acabar al davant de la seu de la Generalitat a Girona.

El col·lectiu es va formar fa tres anys amb la idea d'organitzar activitats, tant lúdiques com formatives, per a les dones, però tampoc no renuncien al vessant reivindicatiu, com han demostrat. Vesteixen de lila, el color de les dones, i a les protestes porten sempre la samarreta del col·lectiu. Ara tenen unes 310 sòcies. La part més combativa va sorgir fa uns tres mesos, quan van anar a l'Ajuntament per preguntar si era veritat que els tancarien el CAP. Sembla que els responsables polítics llavors no en sabien gaire res, però elles van continuar indagant i, al cap de poc temps, protestant. Han anat a la Generalitat, a la Diputació i on ha fet falta, i fins i tot van convidar Josep Trias i el secretari d'Estratègia i Comunicació del Departament de Salut, Francesc Sancho, a conèixer la zona. Trias, de fet, ja la coneix molt bé. Sancho va acceptar la invitació de les dones d'anar en cotxe de Breda a Santa Coloma, i van tardar 37 minuts. Ell, expliquen, va dir que no s'imaginava que fos tan lluny. “Doncs ara imagina't fer la zona a l'hivern i sense cobertura al mòbil”, expliquen que li van dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.