Salut

Mas es mostra inflexible a les protestes pels CAP de la Selva

Una setantena de persones es manifesten davant el president de la Generalitat pel tancament nocturn

Artur Mas defensa que el nou model serà beneficiós

Els diversos moviments sorgits a la Selva interior contra el tancament nocturn dels CAP van poder fer arribar les seves queixes directament al president de la Generalitat. Artur Mas anava ahir a Sant Hilari Sacalm a tancar l'escola d'estiu de Convergència, i això ho van aprofitar les plataformes per fer una manifestació fins al Vilar Rural, on es feia l'acte. La protesta va reunir prop de setanta persones, provinents dels moviments de Sant Hilari, Breda, Hostalric, Vidreres, Sils, Arbúcies i el Ter-Brugent, d'Anglès i Amer. Un cop allà, van pactar una trobada de cinc representants amb el president per explicar-li les seves reivindicacions.

Van insistir en arguments com ara que hi ha altres àmbits en els quals aplicar retallades abans que en la sanitat, com per exemple el dels càrrecs de confiança; que els desplaçaments dels pobles des de la Selva interior fins a Santa Coloma de Farners es fan per carreteres que en alguns casos són perilloses, i també que el tancament nocturn dels CAP s'ha fet sense diàleg. Mas els va respondre admetent les retallades, però va advertir que hi ha despeses, com ara l'obertura nocturna dels CAP, que no es justifiquen per l'alt cost que representen i la poca demanda que tenen. A més, va defensar que el nou model també pot ser beneficiós, perquè qui tingui una urgència rebrà l'atenció del metge a casa seva, i que, en qualsevol cas, l'atenció mèdica queda garantida: “No hi ha ningú tan imbècil i suïcida com per posar en risc la salut de la gent.” El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, també va intervenir-hi, per afirmar que el model fa temps que s'aplica a Osona i a la vall de Ribes de Freser, i que els resultats són positius: “La gent està contenta, perquè el metge els va a casa en els pocs casos d'urgències nocturnes que hi ha.”

Una altra de les queixes de les plataformes, que mantindran els tancaments de protesta, va ser que el Departament de Salut no els està facilitant les dades per comprovar l'ús dels CAP en horari nocturn; que no accepta reunir-se amb ells, i que alguns alcaldes estan desinformats. Mas es va comprometre a organitzar una reunió entre les plataformes de la Selva i Salut, i a facilitar-los les dades. La trobada serà segurament la setmana vinent. Per la seva banda, el director dels serveis territorials de Salut, Josep Trias, va dir ahir que no té constància de les peticions, i que s'ha reunit amb tots els alcaldes.

Salut no ens vol escoltar, no hi ha diàleg i no s'ha pensat en l'àmbit territorial
Nani Fauria
portaveu sant hilari sempre obert
El diàleg també ha de servir per entendre que hi ha despeses nocturnes que no es justifiquen
Artur Mas
president de la generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.