Salut

Maresme

Rebuig a la tisorada que Salut preveu a més CAP

Tordera, Malgrat i Canet podrien tancar l'actual servei d'atenció de 24 hores

La reordenació en l'atenció primària que el Departament de Salut està aplicant als CAP arribarà en les pròximes setmanes a la zona nord del Maresme, que depèn de la regió sanitària de Girona. El tancament de diferents serveis d'atenció continuada durant la nit en territoris veïns ha posat en alerta els municipis on avui els centres encara atenen les 24 hores. En concret, Malgrat de Mar, Canet i Tordera temen que s'apliqui un nou horari més restrictiu i que es derivin les urgències als diferents centres hospitalaris de Calella o de Blanes des de les nou del vespre fins a les vuit del matí.

Des del Departament de Salut no s'ha volgut confirmar ni desmentir si aquestes poblacions seran les afectades, però sí que s'ha precisat que “s'estan estudiant diferents alternatives que es donaran a conèixer properament”. En aquest sentit, a Tordera s'ha fet arribar un comunicat per informar el consistori que hi haurà canvis en l'atenció primària, i a Malgrat de Mar, tal com explica l'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), hi va haver una reunió amb el delegat de Salut a la demarcació, Josep Trias. A Canet no ha arribat cap notificació oficial i a Pineda, on tampoc s'ha comunicat res per escrit, l'alcalde, Xavier Amor (PSC), comenta que li van notificar directament que el servei de 24 hores del CAP no es tocaria.

En tots els casos, a excepció de Pineda, la possible retallada en el servei de salut ha provocat el rebuig dels governs locals, que la consideren un pas enrere en l'atenció a la ciutadania. En el cas de Malgrat, Conxita Campoy afirma que l'argument utilitzat que les urgències ateses durant la nit són molt poques als CAP de la zona “no és suficient”. L'ICS gestiona els CAP de Pineda i Canet, i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el de Malgrat de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.