Salut

Es fan les primeres proves per obtenir el certificat com a embriòleg, a Girona

Més de 300 especialistes de l'Estat espanyol i de Portugal es troben al Palau de Congressos per tractar dels darrers avenços en reproducció assistida

L'Associació per a l'Estudi de la Biologia de la Reproducció (Asebir), que té 800 socis a tot l'Estat, ha creat un certificat per al reconeixement dels embriòlegs clínics. La primera convocatòria d'examen es va fer ahir a Girona, coincidint amb el VI Congrés d'Asebir, que se celebra a l'Auditori fins demà i s'hi van presentar una quinzena de persones. L'embriòleg Joan Sarquella, de Clínica Girona, que presideix aquest congrés, va explicar ahir que Asebir ha decidit engegar un procés d'acreditació per fer força davant de les administracions i que aquestes acabin reconeixent l'especialitat d'embriologia. En aquests moments, aquesta especialitat no està reconeguda ni a l'Estat espanyol ni a la resta d'Europa.

És el primer cop que aquest congrés, de caràcter bianual, se celebra a Catalunya. I ahir a la tarda es va inaugurar oficialment en un acte al qual van assistir la doctora Anna Veiga –que des del 1993 fins al 2003 va presidir Asebir i actualment presideix l'ESHRE (European Society of Human Reproduction amb Embriology)– i també la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, entre altres representants institucionals.

La crisi no és un obstacle per als que volen un fill

“Les parelles no entenen de crisi quan desitgen tenir un fill”. Així de rotund va ser el doctor Sarquella a l'hora d'assegurar que la crisi econòmica no ha afectat la demanda de les tècniques de reproducció assistida, almenys entre la població gironina. Així, en el darrer any, la Clínica Girona ha registrat un augment d'entre un 15% i un 20% de la fecundació in vitro. I l'eficàcia d'aquests procediments també s'ha incrementat de forma notable, de manera que actualment l'èxit està garantit en prop del 70% de les parelles que acudeixen a la consulta.

Les circumstàncies que porten a les parelles a optar per les tècniques de reproducció assistida són, segons Sarquella, la “popularització” d'aquesta mena de tractaments, l'entrada –important– de pacients procedents de països en què la donació d'òvuls està prohibida i l'augment de l'edat reproductiva de les dones per qüestions socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.