Salut

salut

Un 30% dels pacients que van al CAP tenen algun problema de salut mental

Dilluns es commemorarà el Dia de la Salut Mental amb una enlairada de globus que es farà alhora a totes les capitals de les comarques gironines

Prop del 30% dels pacients atesos a l'atenció primària tenen algun problema de salut mental. L'afectació entre les dones és molt més elevada que entre els homes. Els trastorns per depressió són els més destacats, amb un 9,6%, seguits dels trastorns d'ansietat, amb un 7%. Més del 70% dels problemes de salut mental són atesos exclusivament pels metges de família.

Amb tot, els centres de salut mental de la xarxa pública de Catalunya van atendre més de 226.000 casos l'any passat, un 6% més que el 2009. Aquest incrementa afecta tant els adults (2,7% de la població) com els menors d'edat (3,9% de la població), i en tots dos casos és relativament superior en homes i nens. Els trastorns mentals són un dels problemes crònics de salut que la població catalana declara que afecten de forma important la seva qualitat de vida, darrere dels problemes de dolor, i són la segona causa de discapacitat. Salut va donar a conèixer ahir aquestes dades amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental dilluns que ve.

L'any passat, els centres de dia de salut mental de les comarques gironines van atendre 311 persones. Gestionats per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), estan especialitzats en l'atenció de pacients de més de 18 anys afectats de trastorns mentals severs. L'objectiu és desenvolupar i mantenir el nivell òptim de qualitat de vida de les persones amb trastorns severs amb el mínim suport professional necessari i afavorir la integració comunitària.

Actes programats per al dia 10

La comissió mixta en salut mental de les comarques gironines, integrada pels centres de dia gestionats per l'IAS, la llar residència la Maçana de l'IAS, l'Associació de Bipolars i l'Associació de Família i Salut Mental de Girona i comarques, ha organitzat per dilluns una enlairada de globus conjunta i simultània a totes les capitals de comarca. Amb aquest acte, es vol captar l'atenció dels ciutadans envers el que significa aquesta diada. L'enlairada de globus es farà a les 12 del migdia a Olot, Ripoll, Girona, Blanes, Santa Coloma de Farners, Figueres i Platja d'Aro.A més, el Col·legi de Psicòlegs de Girona ha organitzat, també per dilluns, a 2/4 de 8 del vespre, a l'aula magna de la Casa de Cultura de Girona una conferència que porta per títol Aprendre a veure en un entorn de crisi. Les creences que ens ajuden a superar les adversitats, de la consultora i coach professional Joana Frigolé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.