Salut

Salut estudiarà ampliar les urgències a Lloret

L'alcalde veu bona predisposició de la conselleria per allargar l'horari de nit

La conselleria de Salut es dóna un mes de marge per analitzar si cal ampliar l'horari d'obertura del CAP de Lloret de Mar i si és possible que obri les 24 hores no només en plena temporada turística sinó ja abans de Setmana Santa, segons va avançar ahir l'alcalde de Lloret, Romà Codina. L'alcalde es va reunir dimecres al vespre amb el conseller Boi Ruiz.

Codina va fer diverses peticions, entre elles, allargar l'horari de tancament fins a les dotze de la nit (i no fins a les nou del vespre com fins ara). Aquesta és la proposta que Codina veu amb més possibilitats d'èxit, tot i que va remarcar que Ruiz va dir que caldrà esperar un mes per veure com afecten a la zona els tancaments dels CAP a la Selva marítima.

Codina també va proposar reforçar el CAP de Lloret –en comptes del de Blanes– per equilibrar més el territori, atès que per als usuaris de Tossa seria més proper. La proposta, però, es considera inviable.

L'alcalde va admetre que veu complicat tornar a la situació anterior, però es manté optimista respecte de les peticions que ha fet.

Disposats a canviar-ho

“No vull que siguin paraules buides, però el conseller s'ha compromès que si ha d'estar obert més hores o de manera permanent, està disposat a canviar-ho”, va assegurar ahir Romà Codina. Les properes setmanes, i fins que Codina i Ruiz es tornin a reunir, serviran per valorar realment les necessitats de Lloret al marge de la temporada turística, segons es desprèn de les converses entre el conseller i l'alcalde.

Per altra banda, segons Codina, el conseller va manifestar que és conscient que a Lloret no hi ha només 41.000 habitants “sinó que arribem al voltant dels 60.000 si tenim en compte els no empadronats”. A més, Lloret té unes característiques molt específiques pel seu pes turístic, pel nombre d'urbanitzacions (42) i segones residències.

El tancament de les urgències del CAP de Lloret, que es va produir el dia 17, va mobilitzar prop d'un miler de persones en protesta per la pèrdua del servei. Durant els dies que ha estat tancat a partir de les nou del vespre s'han fet entre una i dues visites mèdiques a domicili, segons va explicar l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.