Salut

salut

Consulta contra les retallades a la Selva aquest diumenge

Units pel CAP ha organitzat una consulta paral·lela a les eleccions sobre els tancaments dels CAP a la comarca

Les plataformes contra les retallades sanitàries a la comarca de la Selva d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Sant Hilari Sacalm, Vidreres i el moviment Ter-Brugent d'Amer i Anglès, aprofitant la jornada electoral, instal·laran taules amb urnes des de les nou del matí fins a les vuit del vespre, perquè els ciutadans manifestin el seu acord o desacord amb les retallades sanitàries.

Els organitzadors, asseguren que volen evitar que la consulta interfereixi en el més mínim en la jornada electoral. Aquest ha estat el motiu que les meses de la consulta estiguin situades a una distància mínima de cent metres dels col·legis electorals. Tampoc hi haurà publicitat ni a favor ni en contra de les retallades sanitàries, simplement hi haurà les opcions del “sí” i el “no” i les urnes. A diferència de les eleccions, en la consulta podran votar tots els que ho vulguin a partir dels setze anys. El missatge de la papereta no pot ser més clar. Es tracta d'un full que hi diu: “Està vostè d'acord amb les polítiques de retallades del govern de la Generalitat que afecten els serveis sanitaris, l'ensenyament i altres polítiques socials?” A sota, dos requadres, un per al “sí” i un per al “no”.

Pel què fa a les xifres, els organitzadors recorden que la sanitat a Catalunya afecta 7.535.251 persones, mentre que els vots que va obtenir CiU en les passades eleccions va ser d'1.202.830 persones.

LA XIFRA

7
municipis de la Selva interior organitzen una consulta popular contra les retallades aquest diumenge.

Cadascú ensenya els seus números

La Generalitat diu que tanca els CAP per una qüestió de xifres. No li quadren les sumes entre els usuaris del servei i el personal que el manté. En canvi, les plataformes contràries a les retallades sanitàries també demostren saber sumar i restar, i recorden a CiU que de les 7.535.251 persones catalanes amb targeta sanitària, només els van votar un total d'1.202.830 electors catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.