Salut

Estils de vida

Ciutadans responsables de la seva pròpia salut

Els ciutadans han d'assumir la responsabilitat de cuidar-se i de tenir uns hàbits saludables. Amb aquesta màxima, Salut espera millorar uns indicadors que actualment demostren que els estils de vida dels catalans no són prou saludables. Un 50% de la població té excés de pes, més d'un 70% dels joves són bevedors de risc, un 20% de la població és sedentària... En un context en què la crisi i l'empobriment de les famílies ajuden poc a l'adquisició d'hàbits saludables, el conseller Ruiz va avançar que el departament vol anar “més enllà de les campanyes” i va descartar l'aplicació de mesures coercitives.

En el Pla de Salut 2011-2015 es preveu reduir el tabaquisme per sota del 28% (actualment els fumadors representen un 30% de la població).

Quant a la prevenció de factors de risc, Salut també vol promoure els programes de pacients experts, que afavoreixen el coneixement de la pròpia malaltia i redueixen comportaments de risc i complicacions. Un dels objectius és reduir un 15% les complicacions per diabetis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.