Salut

salut

Continuen les accions 92 dies després de l'inici de l'ocupació dels CAP de la Selva interior

La plataforma ciutadana Units pel CAP estudia emprendre accions legals contra el govern per denunciar la presumpta il·legalitat de les retallades

La plataforma ciutadana Units pel CAP, de la Selva interior, va expressar ahir, amb una concentració davant de la seu de la Generalitat, la seva predisposició a seguir lluitant contra el tancament dels CAP a les nits després de tres mesos d'accions reivindicatives. I és que ahir, dia 12 del 12, va fer 92 dies que es va iniciar l'ocupació dels ambulatoris, principalment el de Breda i Hostalric, i tot un seguit d'actes reivindicatius com ara manifestacions i talls de carreteres. Una de les primeres accions en què treballa aquesta plataforma, juntament amb altres col·lectius d'arreu de Catalunya, és la presentació d'una “iniciativa penal popular” en contra del govern de la Generalitat per denunciar la injustícia i la presumpta il·legalitat que suposen les retallades. “L'agressió que du a terme el govern català no es pot convertir en una cosa normal”, va manifestar ahir Albano Dante, un dels portaveus de la plataforma, que va qualificar de “cop d'estat sanitari” el que havien fet les autoritats sanitàries del país. Els representants d'aquesta plataforma van vincular alguns casos recents a les retallades. En aquest sentit, van esmentar, en primer lloc, el cas de la veïna de Tossa de Mar de 65 anys que va morir d'un aneurisma després d'esperar 65 hores que hi hagués una sala d'operacions disponible i passar per quatre hospitals en els quals no va poder ser atesa. També van fer referència al cas d'un veí de Sils, de 62 anys, que va morir d'un atac de cor sense rebre assistència mèdica, ja que el CAP era tancat i havia acudit al nou sistema d'atenció telefònica. I van denunciar que amb el que cobren 23 càrrecs de confiança de la Diputació de Girona (prop d'un milió d'euros) es podrien mantenir oberts al vespre els vuit CAP de la Selva interior. “Sembla que són més importants aquests càrrecs que donar servei d'urgències nocturn a 40.000 persones”, van dir.

LA XIFRA

45
atencions
a la zona de Breda i Hostalric hi ha hagut en quatre nits, del 12 al 15 de setembre. Mas les va xifrar entre una i 15.

LA DATA

12.09.11
va començar
la reordenació de l'atenció primària a la Selva i el consegüent tancament de les urgències nocturnes.

LA FRASE

L'agressió que du a terme el govern no es pot convertir en una cosa normal. És un cop d'estat sanitari
Albano Dante
portaveu de la plataforma units pel cap, de la selva interior

Dades manipulades i falses

Els portaveus de la plataforma acusen públicament el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver donat a conèixer, en compareixença parlamentària, unes dades manipulades i falses sobre l'activitat realitzada en els CAP de la Selva el mes de setembre passat. Segons van indicar, Mas va minimitzar les urgències del període estudiat perquè en lloc de partir de la data de 12 de setembre –moment en què es va fer efectiu el tancament dels CAP– ho va fer des de l'1 de setembre, de manera que el nombre de les trucades i atencions domiciliàries ateses és en realitat més gran del que Mas va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.