Salut

salut

L'obertura dels mòduls del Trueta causa desorientació

Molts usuaris que ahir tenien concertada una visita van anar primer al Trueta, i des d'allà van ser derivats al nou ambulatori

Queixes pels problemes per aparcar a prop del “búnquer”

L'entrada en funcionament, ahir, del nou edifici ambulatori de l'hospital Josep Trueta de Girona va provocar un important desconcert i desorientació en gran part dels usuaris que tenien programada una visita. Molts van anar primer al Trueta i allà van ser informats que s'havien d'adreçar al que molts ja han començat a anomenar el “búnquer”, per l'aspecte extern que tenen els mòduls industrialitzats instal·lats a l'aparcament de Mifas. La coordinadora de l'atenció ambulatòria del Trueta, Cristina Barceló, va afirmar, a mig matí, que el primer dia transcorria “sense gaires incidències”, tot i admetre que encara s'havien de fer alguns ajustaments. De fet, ahir s'estaven instal·lant els senyals externs que identifiquen el nou edifici.

Pel que fa a la difusió que des del centre s'havia fet dels canvis d'ubicació de les consultes externes, Barceló va assegurar que la setmana passada es va enviar una carta a tots els usuaris informant-los de les modificacions i que als pacients que tenien una visita concertada per ahir se'ls havia trucat i se'ls havia enviat un SMS.

Per ahir hi havia programades prop de 1.200 visites. La veritat, però, és que la major part dels usuaris consultats ahir per aquest diari no sabien res d'aquesta carta ni tampoc de cap trucada o SMS, i gairebé tots es van dirigir primer on hi havia les antigues consultes i des d'allà se'ls havia derivat al nou edifici. Alguns deien que això no els havia causat cap molèstia i uns altres, que sí. Una veïna de Girona que caminava ajudada de dues crosses es va queixar que havia hagut de desplaçar-se a peu des del Trueta –on havia anat a fer-se unes radiografies– fins a l'ambulatori, on tenia visita amb l'especialista, perquè, segons va explicar, no hi havia cap cadira de rodes disponible. I no sabia on havia d'anar a esperar l'ambulància que l'havia de tornar a casa seva. “Això és un desastre!”, es va queixar. Per contra, altres usuaris van destacar la modernitat i confortabilitat de les instal·lacions.

Un altre dels problemes adduïts pels usuaris va ser la falta de lloc per aparcar. L'aparcament de Mifas va quedar ple en unes hores –els mòduls ocupen la meitat d'aquest aparcament de pagament– i hi havia molts cotxes mal estacionats pels voltants del “búnquer”. “Això de l'ambulatori és un pedaç; s'hauria d'haver fet el nou hospital”, va declarar un home que havia acompanyat la seva dona a les consultes externes de l'ICO, que no troba bé la separació dels serveis en diversos espais.

LA XIFRA

1.200
visites programades
per ahir a les consultes externes de l'ICS i de l'Institut Català d'Oncologia.

Un edifici de llargs passadissos

El nou edifici disposa de 89 consultes, 74 de les quals són utilitzades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i quinze per l'Institut Català d'Oncologia (ICO). La posada en marxa del nou edifici té com a objectiu concentrar en un sol espai les consultes externes, que ara per ara estan dividides entre el Trueta i el centre d'especialitats Güell. Amb tot, de moment al Güell es manté el servei d'al·lergologia, oftalmologia (es traslladarà al nou edifici l'abril), otorinolaringologia, reumatologia, atenció a la salut sexual i reproductiva, radiologia i rehabilitació. L'edifici té dues plantes i les consultes estan disposades a banda i banda d'uns llargs passadissos que fan de sales d'espera. Pediatria està ubicat en un angle de l'edifici expressament per separar les visites de mainada i les dels adults.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.