Salut

salut

Dotze mil firmes en contra de la tisorada sanitària a la Selva marítima

La Plataforma Ciutadana de Blanes reclama la recuperació d'alguns dels serveis que s'han traslladat a Calella, com el de ginecologia i obstetrícia

Representants de la Plataforma Ciutadana de Blanes, formada per associacions i entitats veïnals de la població, van entregar ahir al registre de la Generalitat a Girona una carta adreçada al director territorial de Salut, Josep Trias, amb el suport de 12.000 signatures contra les retallades sanitàries a la Selva marítima. Per problemes d'agenda, el delegat de Salut no va poder rebre ahir els representants d'aquesta plataforma i els va emplaçar a mantenir una trobada el dia 9.

Les reivindicacions que planteja aquest col·lectiu són: recuperar per a l'hospital de Blanes el servei de ginecologia i obstetrícia per tal d'evitar que les parteres de Blanes, Lloret i Tossa hagin d'anar a parir a l'hospital Sant Jaume de Calella, recuperar el servei de transport sanitari que hi havia abans de les retallades, recuperar l'atenció nocturna dels centres d'atenció primària, mantenir un pediatre d'urgència a l'hospital de Blanes i conservar-hi també els serveis de ginecologia, traumatologia i cirurgia de guàrdia a urgències. La plataforma considera que les retallades afecten greument la qualitat del servei assistencial i que ja han provocat, entre altres coses, retards en les proves i en l'inici dels tractaments, desplaçaments innecessari en altres poblacions, l'augment de les llistes d'espera en operacions derivades de la reorganització de serveis, l'augment de les hores d'espera en urgències i deficiències en l'assistència per saturació de serveis i falta d'especialistes en les àrees de pediatria, ginecologia, llevadores, cirurgia i traumatologia. ICV-EUiA dóna suport a l'acció de la plataforma i el diputat Joan Boada ha anunciat que recollirà les reclamacions en una proposta de resolució al Parlament.

LA DATA

09.02.12
Reunió
a Girona dels representants de la plataforma ciutadana de Blanes amb el delegat de Salut, Josep Trias.

“La salut dels nostres veïns, en perill”

En la introducció de l'escrit adreçat al director territorial, la plataforma destaca que les mesures que s'estan prenent des de la direcció de la corporació de salut del Maresme i la Selva seguint les indicacions de Salut i sota el consentiment dels partits polítics locals, “posen en perill la salut dels nostres veïns i afecten greument la qualitat assistencial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.