Salut

salut

Por de la doble velocitat de la sanitat per l'accés de privats a l'hospital d'Olot

ERC i el PSC, a l'oposició de l'Ajuntament, aposten per una sanitat pública, universal i de qualitat

Tant el PP com la PxC ho veuen, en canvi, com una font d'ingressos

Els grups municipals d'ERC i del PSC, a l'oposició d'Olot, han manifestat la seva por que l'accés de la medicina privada a l'hospital d'Olot –la fundació rectora diu que serà una font de recursos– creï un doble circuit d'atenció sanitària en aquest centre. Pere Gómez (ERC) alerta que es podria crear una “secció business i una secció turista”. “S'obren les portes a tenir serveis millors si es paga”, ha indicat. Per això, reclama que sigui l'hospital el que reguli l'activitat privada al centre. El regidor d'ERC ha recordat que el Sant Jaume és un hospital concertat i que ja ara concerta amb mútues. “El que no em sembla bé és que es creïn dues cues o dues portes”, ha sentenciat. Josep Guix (PSC) ha afirmat amb rotunditat que el seu grup sempre ha estat a favor que l'hospital doni una assistència pública, universal i de qualitat, i que ho defensaran aferrissadament. Això no obstant, han demanat més temps per estudiar el document que preveu l'accés de la medicina privada a l'hospital d'Olot. Júlia Sala (PP), en canvi, diu que ho veu bé, perquè creu que serà una font d'ingressos important. Moisès Font (PxC) ho valora com una manera de sobreviure i reclama que no afecti l'oferta pública.

LA FRASE

Només entendríem que es donés pas a la privada si això servís per millorar el servei públic i si la gestió fos de l'hospital
Josep Guix (PSC)

Incentius a l'hospital de Puigcerdà

La Fundació Hospital de Puigcerdà pagarà els incentius de 2011 al personal. Això serà possible perquè s'ha complert l'objectiu d'equilibri financer. Aquest pagament, que forma part de la retribució ordinària dels empleats, havia quedat suspès des de l'estiu passat. El patronat de la fundació i la direcció del centre destaquen l'esforç fet pels treballadors i per la institució en l'assoliment d'aquest resultat i remarquen que s'ha aconseguit mantenir la qualitat assistencial i alhora reduir despesa.

Entre les diverses mesures d'ajustament pressupostari del 2011, i després de la votació efectuada pel personal de la fundació i l'acord amb els comitès d'empresa del mes de juliol passat, es va acordar vincular el pagament dels incentius a l'assoliment de l'equilibri financer. El pagament d'aquests incentius s'haurà de fraccionar, segurament, en diverses mensualitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.