Salut

sanitat

Els centres de salut mental atenen més de 4.000 nens

Els centres de salut mental infantil i juvenil de la demarcació van atendre, l'any passat, un total de 4.348 persones. La cap dels centres de Girona i Pla de l'Estany, la psicòloga Maite Pi, ha explicat que els diagnòstics més freqüents són els trastorns adaptatius (1.500 casos el 2011), els emocionals (762) i els trastorns per dèficit d'atenció (640). L'hospital de dia d'adolescents va atendre l'any passat 42 pacients, i va fer 31 ingressos i 27 altes. L'equipament disposa de 25 places per atendre adolescents que tenen trastorns de conducta alimentària, trastorns psicòtics i de l'espectre autista, entre d'altres.

L'Institut d'Assistència Sanitària ha donat a conèixer aquestes dades amb motiu de la commemoració, avui, dels 20 anys de la creació de la xarxa pública d'atenció a la salut mental dels infants i joves. Aquesta xarxa es va començar a desplegar el 1992 i en aquests moments cada comarca està dotada d'un centre. També formen part de la xarxa l'hospital de dia d'adolescents i la unitat de referència per psiquiatria infantil i juvenil, serveis que estan ubicats al parc hospitalari Martí i Julià de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.