Salut

salut

Units pel Cap recull suports contra les retallades

La plataforma va recollir ahir centenars de signatures a la Rambla de Girona, en el transcurs d'una ‘xoriçada' popular, per protestar contra el tancament nocturn dels CAP de la Selva

Units pel Cap (la Selva) va recollir ahir centenars de signatures i adhesions en suport a la iniciativa penal impulsada pel moviment Dempeus per la Salut, que pretén dur als tribunals aquells que, segons diu en un decàleg imprès que repartien entre els vianants a la Rambla de Girona, “posen el negoci pel damunt de la salut i la sanitat pública”, ja que per a ells existeixen “responsables polítics i empresarials, amb noms i cognoms, que han de donar la cara davant la ciutadania i els tribunals”. La plataforma fa una crida a la rebel·lió al·legant que “no són retallades, són violacions dels drets humans i socials que cal investigar”. Units pel Cap defensa una “sanitat pública universal, equitativa, integral i de qualitat, sense cap nou copagament”. La recollida de signatures va venir acompanyada d'una eloqüent xoriçada popular reivindicativa contra el tancament nocturn dels centres de la comarca de la Selva. Les crítiques se centraven en els responsables del Departament de Salut, als quals s'acusa de desviar fons públics per a destinar-los a interessos privats. Un dels portaveus d'Units pel Cap, Jordi Romero, deia ahir que les retallades “no són conseqüència de la crisi econòmica”, sinó que aquesta és una “excusa” per al desviament de fons. Romero va criticar el conseller Boi Ruiz i alts càrrecs de la conselleria, com ara Josep Prat i Ramon Bagó. Ruiz havia estat, fins al 2010, president de la Unió Catalana d'Hospitals, la patronal de les entitats sanitàries de Catalunya, mentre que Prat és president de l'Institut Català de la Salut (ICS), càrrec que ha combinat fins fa ben poc amb el de conseller del grup sanitari USP i el de director general de l'hòlding municipal d'empreses Innova, de Reus. Prat va abandonar els càrrecs a l'empresa privada, a contracor, el gener passat. El cas del president del Consorci Hospitalari de Catalunya, Ramon Bagó, vinculat al grup Sehrs, és semblant.

La plataforma també va promoure una tancada que s'ha realitzat aquesta nit passada als CAP d'Arbúcies, Hostalric i Breda per reivindicar la reobertura de les urgències nocturnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.