Salut

Els hospitals de Blanes i de Campdevànol cobren 5 € per estirar-se a la butaca

Els responsables dels centres en destaquen les virtuts i recorden que seure-hi segueix sent de franc

El Josep Trueta i Figueres la rebutgen

Els hospitals de Blanes i Campdevànol han posat noves butaques a les habitacions. Són un model modern que permet estirar-les completament i convertir-les en llit on els acompanyants poden passar la nit estirats, en lloc d'asseguts com fins ara. Asseure-s'hi és gratis, però estirar-s'hi val cinc euros la nit. La Corporació de Salut del Maresme i La Selva va destacar ahir les virtuts d'aquestes butaques, tant per al pacient com per als acompanyants, i van recordar que s'ofereix el mateix servei que abans sense pagar. La direcció de l'hospital de Campdevànol va assegurar que no nomes no s'ha queixat ningú, sinó que els agraeixen la comoditat de la butaca.

L'hospital de Figueres va provar uns mesos aquest sistema, tot i que la seva direcció va decidir retirar-lo perquè “no convencia”. No van concretar més quin problema havien provocat les butaques. L'hospital Josep Trueta de Girona va rebutjar fa tres anys instal·lar aquestes butaques, perquè “el mobiliari no reunia els requisits oportuns per a ser utilitzats per pacients i familiars”. Els acompanyants han de passar la nit asseguts en butaques normals. Com també passa als hospitals Santa Caterina de Salt, Palamós i el comarcal de la Garrotxa d'Olot .

(Informació elaborada per J. Gonzalo, J. Casas, M. Vicente, N. Astorch E. Agulló i J. Nadal.)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.