Salut

L'hospital de Blanes convoca els partits

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva convocarà just després de Setmana Santa els portaveus de tots els grups municipals dels tres ajuntaments a què dóna cobertura –Blanes i Lloret de Mar, a la Selva, i Calella, al Maresme– per donar-los tota la informació que requereixin.

La mesura la va anunciar dilluns a la nit l'alcalde de Lloret, Romà Codina, i ahir va ser confirmada per fonts de la direcció de la corporació. “La presidència convocarà els caps de tots els grups municipals dels tres consistoris per donar totes les explicacions referents al consorci de salut; es podran fer preguntes i, per fi, es podrà conèixer tot”, va assegurar Codina en una resposta al grup municipal d'ICV-EUiA. Les referències a la corporació han estat habituals en el torn dels precs i preguntes dels plens dels municipis amb presència en el patronat. Codina va explicar que arran de la insistència s'havia dirigit al patronat per demanar que ho solucionés, i la trobada en seria la resposta.

Des de la corporació van confirmar la reunió i van anunciar que serà just després de Pasqua: entre dimecres i divendres –dimarts és festiu a Blanes–. Els portaveus dels grups podran demanar informació directament al president de la corporació, Albert Fernández Terricabras, i a la seva directora gerent, Núria Constans. L'objectiu és “aclarir davant els responsables electes de la ciutadania determinades informacions que van sortint”, va explicar Xavier Conill, director de l'àrea de Planificació. La corporació gestiona els hospitals comarcals de Calella i Blanes, set CAP, tres sociosanitaris i dos centres de rehabilitació. Ha rebut crítiques per falta de transparència i per haver amagat informació, com els sous de la direcció i la destinació d'algunes partides. L'objectiu de la reunió de després de Setmana Santa és, precisament, posar fi a aquestes acusacions i informar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.