Salut

Benestar

Salut deixa Aiguaviva sense servei de pediatria

Vol evitar els costos de trasllat dels professionals

Els usuaris hauran d'anar a Fornells, Vilablareix o Salt

El Departament de Salut de la Generalitat ha suspès el servei de pediatria del consultori d'Aiguaviva, situat a les dependències de la casa consistorial.

El servei de pediatria, que s'oferia durant una hora un cop a la setmana, ha quedat eliminat per retallar les despeses del Departament de Salut.

L'Ajuntament ha rebut amb resignació i també amb un cert enuig la notícia. “El servei es feia servir, i més que eliminar-lo el que necessitàvem és que s'ampliés a dues hores setmanals per atendre la demanda que hi havia”, explica l'alcalde d'Aiguaviva, Joaquim Mateu (PIA). Tot i això, Mateu admet que poca cosa hi poden fer. “És el departament que té la paella pel mànec en aquesta qüestió”, assegura. Pel que fa a les raons del tancament del servei, l'alcalde diu que Salut ho va argumentar dient que s'estalviarien el transport dels professionals que un cop a la setmana anaven fins al consultori municipal per atendre els usuaris.

A partir d'ara, les famílies que feien ús del servei de pediatria hauran d'anar a poblacions veïnes com ara Fornells de la Selva, Vilablareix o Salt per a aquest servei. El consistori considera que el transport serà un cost afegit que a partir d'ara hauran d'assumir les famílies.

LA DADA

1
hora a la setmana
és el temps que es dedicava a pediatria al consultori. L'Ajuntament en volia dues.

ERC demanarà que continuï

La diputada Carme Capdevila ha presentat una proposta de resolució al Parlament a fi que es mantingui el servei de pediatria a Aiguaviva. Creuen que, a part del perjudici que es produeix a les famílies d'aquest municipi, també perjudica el servei que s'ofereix a altres poblacions, que amb el mateix temps hauran d'assumir més usuaris. “No podem permetre'ns més retallades al nostre sistema públic de Salut”, va dir Capdevila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.