Salut

Barcelonès

Fi a 222 dies de lluita

Els tancats al CAP hospitalenc Rambla Marina posen fi a la protesta després de set mesos

Alerten que vigilaran que Salut compleixi amb el nou centre de rehabilitació

Abandonen el tancament, però no claudiquen. Els avis –la gran majoria del participants– que durant els últims 222 dies han estat tancats al CAP Rambla Marina, al barri hospitalenc de Bellvitge, van decidir posar ahir punt final a la seva protesta i desallotjar l'ambulatori, en què han conviscut tertúlies, assemblees, dinars i sacs de dormir amb la realització de proves mèdiques. El Departament de Salut va decidir traslladar el 28 d'octubre els metges de capçalera i especialistes a l'altre ambulatori del barri, i els veïns van reaccionar amb una tancada dins el centre dia i nit. Ara l'abandonen per cansament, farts de la “prepotència” de la Generalitat, segons un dels líders de la protesta i president de l'associació de veïns del barri, Roque Fernández. I conscients que el centre de rehabilitació que ha decidit instal·lar Salut a l'edifici es farà. Tanmateix, l'assemblea veïnal, que va reunir unes 200 persones, va rebutjar aquest centre. Això sí, tot assumint que el tindran encara que no ho vulguin, l'assemblea va encarregar a l'associació de veïns que vetlli perquè Salut compleixi, si més no, el que ha proposat sobre això. Fernández calcula que hi hauran de treballar 25 persones, ja que la previsió és que s'hi ofereixi rehabilitació de patologies variades com ara hemiplegies, malalties del sistema nerviós central, traumatismes, amputacions, artritis i malalties respiratòries cròniques.

Els veïns de Bellvitge van alertar ahir que al setembre, amb motiu de la festa major, tornaran amb ganes a la reivindicació de metges de capçalera i especialistes. Enrere queda una lluita “dura”, en què els han posat moltes traves, segons el president de l'associació veïnal. Tomás Díaz, també a la proposta durant aquests 222 dies, es va mostrar orgullós de la manera en què s'ha dut la protesta perquè creu que han demostrat que “no es pot sotmetre el poble”. Ha estat, segons els seus impulsors, “una lluita altruista per la sanitat com no hi ha hagut enlloc”.

Ens els últims set mesos han portat la seva reivindicació fins a diversos estaments: el govern de la Generalitat, els partits de l'oposició, el Parlament i l'Ajuntament de l'Hospitalet, on han protagonitzat els plens més caòtics dels últims anys. Allà no han dubtat a escridassar CiU i el PP, pel seu paper en les retallades sanitàries. “No ens han derrotat”, van advertir ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.