Salut

Sanitat

Més de mil trucades de seguiment per l'onada de calor a Girona

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Girona ha realitzat aquesta setmana un total de 1.146 trucades de seguiment per l 'onada de calor a totes les persones usuàries classificades en un nivell de risc 3, risc 2 i cases aïllades de les zones afectades, amb l'objectiu d'evitar o minimitzar els efectes negatius a la salut de les persones grans Aquest nivell queda definit segons les característiques de cada persona valorant edat, patologies cròniques, habitatge aïllat i xarxa social i/o familiar. Quants més ítems compleixi la persona, és classificada en una major risc, anant del 0 al 3.

A la demarcació de Girona, la campanya s'ha centrat a les comarques de l'Alt Empordà (191 trucades), el Baix Empordà (127), la Cerdanya (34), La Garrotxa (327), el Gironès (118), el Pla de l'Estany (44), el Ripollès (129) i La Selva (12).

El seguiment telefònic que s 'ha realitzat des del Centre d'Atenció s'ha reforçat amb les visites domiciliàries de l'equip de coordinació de zona, que durant aquesta setmana han realitzat 103 visites a la demarcació de Girona. A més aquests professionals estan en contacte permanent amb els Serveis Socials Municipals per transmetre i rebre informació de persones usuàries o d'alguna intervenció específica duta a terme des dels municipis. Els coordinadors de zona faciliten a les persones usuàries el full de recomanacions, editat especialment per a aquest protocol i els donen consells pràctics i senzills que han de seguir.

El Servei Local de Teleassistència atén actualment 4.850 usuaris de les comarques gironines. Aquest servei es presta a través de la Diputació de Girona, que mitjançant un acord de col·laboració amb les administracions locals i comarcals fa arribar el servei als 221 municipis de la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.