Salut

salut

Quatre CAP de la Costa Brava amplien horari

Els ambulatoris de Cadaqués, Platja d'Aro i Lloret, reoberts a les nits, i en el cas de Tossa, fins a mitjanit

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan i fins al 16 de setembre, els centres d'atenció primària de Cadaqués, Platja d'Aro, Lloret de Mar i Tossa de Mar ampliaran els seus horaris per atendre les necessitats assistencials que hi ha en aquests municipis costaners durant l'estiu per l'augment de la població estacional. Així, els CAP de Cadaqués, Platja d'Aro i Lloret tindran les portes obertes les 24 hores –per tant, prestaran atenció també a les nits– i el de Tossa estarà obert de les 8 del matí a les 12 de la nit. De fet, en el cas dels ambulatoris de Cadaqués, Platja d'Aro i Lloret de Mar, la seva reobertura, a les nits, ja havia estat anunciada fa mesos pel director dels serveis territorials de Salut, Josep Trias, arran de la polèmica que va envoltar el tancament del servei d'atenció continuada en aquests centres.

L'ampliació dels horaris en els ambulatoris esmentats és de les mesures de reforç que el Departament de Salut ha pres de cara a l'estiu. Un altre dels reforços afecta el transport sanitari urgent, que a la regió sanitària de Girona s'ampliarà amb vuit ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) fins al 21 de setembre, dotades de dos tècnics en transport sanitari cada una. Així, s'instal·laran unitats de dotze hores a Palafrugell, Palamós, l'Escala, Blanes i Castelló d'Empúries, a més d'unitats de 24 hores a Lloret de Mar, l'Estartit i Platja d'Aro. Es tracta, segons Salut, de “punts estratègics”. D'aquesta manera, es compensa la retallada, almenys durant la temporada d'estiu, que Salut va dur a terme en el seu moment en el servei del transport sanitari de caràcter urgent.

Més personal

La regió sanitària de Girona afrontarà els mesos d'estiu amb la incorporació de 174 professionals més, que reforçaran principalment l'activitat als centres d'atenció primària dels municipis de la Costa Brava. En concret, es tracta de 64 metges, 63 infermeres i 46 auxiliars administratius, que es van incorporar l'1 de juliol i que estaran repartits als CAP dels diferents municipis costaners de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i també l'Alt Maresme (zona que també pertany a la regió sanitària de Girona). Aquests reforços suposen un increment del 14% respecte de l'any passat, quan se'n van contractar 152 amb aquesta finalitat.

LA XIFRA

174
professionals
s'incorporaran a CAP de municipis costaners. Hi ha 64 metges, 63 infermeres i 46 administratius.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.