Salut

salut

Baselga dirigirà l'hospital Sloan-Kettering de Nova York

El prestigiós centre, líder mundial en tractament del càncer, fitxa el metge català com a director mèdic

L'hospital Memorial Sloan-Kettering de Nova York, referent mundial en el tractament del càncer, ha fitxat l'oncòleg català Josep Baselga com a director mèdic. Baselga, que actualment ja treballa als Estats Units, on des del 2010 ha dirigit la divisió d'oncologia de l'hospital general de Massachusetts, a Boston, començarà a exercir el nou càrrec el gener del 2013. En principi, les noves obligacions no impediran que el prestigiós metge continuï vinculat al projecte del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), del qual és director científic, segons van assegurar ahir fonts del centre.

Més de 123.000 pacients passen cada any per l'Sloan Memorial-Kettering, on Baselga liderarà un equip de 834 professionals i serà el responsable de la gestió de l'atenció clínica als pacients i de la planificació de les investigacions. El president del Memorial Sloan-Kettering, Craig B. Thomson, va destacar que el fitxatge de Baselga suposa la incorporació d'un “distingit investigador”. Al centre novaiorquès, Baselga coincidirà amb el científic català Joan Massagué, que hi dirigeix el programa de biologia i genètica del càncer.

Formació als EUA

Llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, Baselga va completar la seva formació als Estats Units, precisament a l'hospital que ara dirigirà, abans de tornar a Catalunya per fer-se càrrec del departament d'oncologia mèdica de l'hospital Vall d'Hebron, l'any 1996.

La tasca de Baselga ha estat reconeguda, sobretot, per les seves aportacions al desenvolupament de fàrmacs que han millorat el tractament de diferents tipus de càncer, com ara el de mama. Baselga serà un dels guardonats, el 2 d'octubre, amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari que concedeix la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.