Salut

salut

Distribuiran 112.500 dosis de vacunes antigripals als centres de salut gironins

El tret de sortida de la campanya a la regió sanitària de Girona serà el dia 15, tot i que en alguns CAP ja s'ha començat a administrar a alguns pacients

El Departament de Salut ha començat a distribuir les 112.500 dosis de vacunes als centres de salut de les comarques gironines, una repartició que es farà de manera progressiva i per partides. Les dosis previstes per a la regió sanitària de Girona suposen un 9% de les 1.250.000 que l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha adquirit per distribuir-les.

Les vacunes ja han començat a arribar en alguns CAP i, en alguns casos, i aprofitant la visita programada de pacients, ja s'han administrat. Serà, però, el dia 15 quan s'iniciarà oficialment la campanya proactiva de vacunació, és a dir, quan des dels mateixos centres de salut, i en funció dels fàrmacs disponibles, es contactarà amb els usuaris que pertanyen als grups de risc per recordar-los la importància de vacunar-se i citar-los perquè ho facin. Fonts de Salut han destacat que, atès que la durada de la campanya és de dos mesos, com més tard es posi la vacuna antigripal, més llarga en serà la cobertura.

La campanya d'aquest any vol insistir en la importància de la vacunació de les persones que tenen problemes de salut crònics. I l'objectiu, en aquest sentit, és mantenir una cobertura superior al 70% en les persones de més de 65 anys. També es vol millorar la cobertura dels treballadors de la salut per un doble motiu: perquè poden actuar com a font d'infecció i perquè formen part del col·lectiu de serveis essencials per a la comunitat.

LES XIFRES

70
per cent
de persones més grans de 65 anys es van vacunar l'any passat. Salut vol augmentar-ne la cobertura.
1,2
milions
de dosis de vacunes antigripals ha comprat el Departament de Salut. S'hi ha destinat 5 milions d'euros.

Pot afectar entre el 5% i el 20% de la gent

La grip és un problema important de salut pública pel nombre de casos que hi ha cada any, la presència de complicacions i sobremortalitat en grups específics. S'estima que pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general, i fins al 50% de les persones internades en institucions. La grip és responsable del 25% dels processos respiratoris febrils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.