Salut

infraestructures

Ryanair presenta deu noves destinacions des de l'aeroport de Girona

A l'estiu hi haurà 61 rutes, i només dues seran estatals

La companyia irlandesa vol incentivar el turisme rus amb un vol a prop de Sant Petersburg

La companyia aèria irlandesa va presentar ahir la seva oferta estival amb deu rutes noves des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar. La meitat de les noves destinacions són a països nòrdics: Oslo (Noruega), Jönköping i Kalmar (Suècia), Tampere i Lappeenranta (Finlàndia). L'altra meitat connectaran amb els aeroports de Groningen (Països Baixos), Katowice (Polònia), Lübeck (Alemanya) Pafos (Xipre) i Trieste (Itàlia).

Luis Fernández-Mellado, responsable de màrqueting i vendes de l'Estat espanyol, va destacar en un comunicat la connexió amb Lappeenranta com a reclam del turisme rus a la Costa Brava. La ciutat finlandesa és relativament a prop de Sant Petersburg i, segons Ryanair, més del 60% del trànsit és d'origen rus.

Increment de vols

Les noves destinacions suposen un increment dels vols en temporada d'estiu respecte al 2012. Passen de 58 vols a 61, tot i que mentre que presenten deu noves rutes en desapareixen set, a conseqüència de la poca ocupació dels avions. Així doncs, en el nou programa tan sols queden dues connexions amb aeroports situats a l'Estat espanyol (Palma i Eivissa), la resta seran a l'estranger. Les perspectives de la companyia Ryanair per tancar aquest 2012 i el 2013 són transportar 2,5 milions de passatgers a l'aeroport de Girona cada any, 1.250.000 d'anada i 1.250.000 més de tornada.

60
per cent de trànsit d'origen rus
hi ha cada any a l'aeroport de Lappeenranta (Finlàndia, a prop de Sant Petersburg), nova destinació des de Girona.
2,5
milions de passatgers
preveu Ryanair que passin per l'aeroport de Girona el 2012 i 2013. Per complir els objectius s'ha ampliat l'oferta de vols durant l'estiu.

Descartat el vol a Madrid

“Ryanair no es planteja tornar a oferir Girona-Madrid en cap cas.” Així de contundent es va mostrar Luis Fernández-Mellado sobre si es recuperaria el vol desaparegut. Va explicar que des de l'aeroport del Prat ja s'ofereixen destinacions a diferents punts d'Espanya. Va advertir també que l'augment de taxes que aplicarà Aena a partir del gener del 2013 comportarà una disminució del 23% dels vols des de l'aeroport de Barcelona. Això suposarà una disminució d'usuaris; calculen que es passarà de 4,9 a 3,8 milions de passatgers transportats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.