Salut

SALUT

El banc privat de cèl·lules mare de Girona ja té 3.000 mostres

La facturació de l'empresa que el gestiona ha crescut un 25% respecte al 2011 i el servei s'ha abaratit un 8%

L'únic laboratori privat on es processen les cèl·lules mare de la sang del cordó umbilical a Catalunya ha rebut més de 3.000 mostres en el primer any i mig de servei. I una tercera part dels teixits provenen de famílies catalanes. La instal·lació es troba al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i pertany a l'empresa Sevibe Cells. Els seus responsables fan una valoració positiva de l'acollida del servei, tot i la crisi.

L'extracció de les cèl·lules mare es fa en el moment del part i el laboratori rep la mostra per després processar i conservar el material genètic per al seu posterior trasllat a bancs europeus on la legislació permet l'emmagatzematge d'aquestes cèl·lules per a ús privat. El perfil de les famílies que han sol·licitat el servei és heterogeni, segons explica el director general de Sevibe Cells, Eloi Palà, que assenyala que va més enllà de les que tenen un poder adquisitiu alt. Així, per exemple, hi ha casos de persones que han viscut de prop l'ús de la sang del cordó umbilical per a tractaments de malalties com ara leucèmies o també la de pares que confien en els avenços mèdics, tot i ser encara poc conegut.

Per facilitar l'accés al servei, aquest any l'empresa ha abaixat els preus entre un 8 i un 10% –contractar-lo costa 1.800 euros aproximadament per als 20 anys que estarà guardat el material– i ha introduït la possibilitat de finançament més enllà dels dotze mesos. “La decisió s'ha de prendre en un moment molt determinat com és el part; sabem que el moment actual és complicat per a les famílies”, afirma Palà.

LA XIFRA

1.800
euros
costa als pares extreure i conservar les cèl·lules mare del cordó umbilical del nadó durant 20 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.