Salut

SALUT

L'estrès provoca més dents trencades

En els últims mesos ha augmentat el nombre de visites a clíniques dentals per molèsties a la mandíbula per la crisi

La crisi també està generant conseqüències per a la salut bucal, ja que l'estrès a causa de la situació econòmica ha augmentat les urgències a les clíniques dentals per dents esquerdades o trencades i dolors a la mandíbula. Així ho ha afirmat el president del Col·legi d'Odontòlegs de Girona, Pere Siqués, que ha explicat que per vèncer el nerviosisme, la gent serra les dents fins i tot de manera inconscient en hores de son. Això provoca que les peces es desgastin, es tornin més febles i es trenquin amb més facilitat.

Malgrat l'augment del nombre d'aquest tipus de visites, la crisi està fent que el nombre de pacients a les clíniques dentals hagi baixat el 2012 entre un 25 i un 30% respecte al 2011, a les comarques gironines. En aquest sentit, Siqués entén que hi ha altres necessitats que passen al davant de la salut bucal, però reitera que “cal lluitar perquè petits i grans s'adonin que és important mantenir les dents en bones condicions”. Entre el nombre de consultes que més ha baixat, hi ha el de les revisions periòdiques. A més, els pacients que necessiten un tractament ara l'intenten allargar per poder anar-ne pagant el cost de mica en mica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.