Salut

salut

Les farmàcies, escanyades pels retards en els pagaments

El Col·legi de Farmacèutics de Girona adverteix de la possibilitat que, amb les dificultats actuals de finançament, es posi en perill el subministrament de medicaments a la població

Els farmacèutics gironins tornen a estar en peu de guerra després que la Generalitat comuniqués ahir al col·legi que no té previst pagar, de moment, la factura de medicaments corresponent a les receptes dispensades el novembre del 2012. El Col·legi de Farmacèutics de Girona va manifestar ahir, a través d'un comunicat que portava per títol Farmàcies al límit, que la despesa que representa tota la medicació recollida pels ciutadans a les farmàcies des de l'1 de novembre fins avui ja ha estat assumida pel farmacèutic. Adverteixen que és possible que amb les dificultats actuals de finançament es posi en perill el subministrament de fàrmacs a la població. I afegeixen: “Esperem que la Generalitat tingui com a prioritat posar-se al dia en el pagament d'un servei sanitari tan essencial.” És previst que avui es reuneixi el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (integrat pels diferents col·legis territorials) per tractar d'aquest nou retard en el pagament de la factura dels medicaments.

Fa temps que les oficines de farmàcies arrosseguen el problema d'endarreriment en el cobrament dels fàrmacs que són a càrrec del Servei Català de la Salut, un problema que les impedeix de posar els seus números al dia i que dificulta el seu tracte amb les distribuïdores. Recentment, i arran de la primera jornada que es va celebrar a Girona entre metges i farmacèutics, el president del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Joan Fajula, va reclamar que el pagament de la facturació es faci a 30 dies, i no a 90 com, en teoria, funciona actualment. “Quan no es cobra, s'entra en una roda, perquè no es poden comprar medicaments i això pot provocar mancances”, va manifestar. L'any passat, les farmàcies van tancar un dia les portes per protestar per aquesta situació.

LA DATA

25.10.12
Tancament
de les farmàcies a l'àmbit de tot Catalunya com a mesura de protesta pels continus retards.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.