Salut

Innovació

Més de seixanta nous projectes sobre TIC aplicades a la salut

En la quarta edició de les jornades, que es farà els dies 22 i 23, es preveu guardonar les iniciatives més rellevants

Les IV Jornades en TIC i Salut, que se celebraran els dies 22 i 23 al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, serviran per donar a conèixer més d'una seixantena de projectes en recerca i innovació sobre l'aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en l'àmbit de la salut i del benestar de les persones. Es tracta de projectes que s'estan desenvolupant dins del sistema públic i privat de recerca en els territoris que integren l'euroregió Pirineus Mediterrània. La principal novetat d'aquestes jornades, que reuniran els actors més rellevants en TIC i salut de Catalunya i l'Estat francès, és l'apartat de premis, que s'ha creat per guardonar les iniciatives més rellevants en un total de cinc categories. Els projectes innovadors es presentaran a través de les càpsules de comunicació –ponències de cinc minuts de durada cadascuna– i també d'una peculiar sessió de Speakers Corner.

El director general del parc, Pere Condom, i el patró d'afers internacionals i estratègia mhealth de la Fundació TIC Salut, Joan Cornet, van destacar ahir que les conferències que s'han programat en aquestes jornades se centraran a reflexionar sobre com traslladar l'activitat científica a la societat, i més concretament als potencials usuaris dels nous projectes, que són els pacients. Fins ahir s'havien inscrit a les jornades més de 120 persones, però s'espera arribar a prop de les 300 que s'hi van apuntar en l'edició anterior.

Les jornades són organitzades pel Parc de la UdG i la Fundació TIC Salut, juntament amb el centre E-Santé de Tolosa, l'UBI France i l'euroregió Pirineus Mediterrània.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.