Salut

salut

L'Ajuntament de Tossa demana l'obertura del CAP tot el dia

El ple de Tossa de Mar va aprovar ahir per unanimitat una moció, impulsada per la Plataforma Marea Ciutadana, en què es demana que el CAP del municipi obri les 24 hores del dia. Tal com es remarca a la moció, el CAP de Tossa ha sofert una retallada horària del 50%. Ara està obert des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre, i deixa “veïns i turistes dotze hores sense servei mèdic”, va denunciar l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU). Per accedir al servei, el ciutadà ha de trucar al 112. Quan la persona que l'atén li fa el diagnòstic, si cal, el pacient és derivat i traslladat amb ambulància a l'hospital comarcal de Blanes –a 26 quilòmetres de Tossa–, que és el centre mèdic més proper a Tossa. En el cas d'una pacient embarassada, aquesta és derivada a l'hospital comarcal Sant Jaume, de Calella –a 38 km–. Amb l'agreujant que l'ambulància és compartida amb altres municipis i, per tant, no sempre està a Tossa. Polítics i veïns posen també en relleu les característiques orogràfiques dels accessos de Tossa per justificar encara més la necessitat de tenir atenció mèdica les 24 hores del dia. “Tenim una població de característiques diferents, amb un augment de la població a l'estiu”, va explicar Imma Colom, portaveu de CiU.

Més de 2.500 signatures

La Plataforma Marea Ciutadana, integrada per veïns del municipi, ja ha recollit més de 2.500 signatures contra les retallades sanitàries, que faran arribar a les autoritats competents dels serveis territorials de Girona. La plataforma ja ha organitzat diversos actes de protesta. El mes de febrer, 400 persones es van manifestar per reclamar l'obertura del CAP tot el dia amb el lema 24 hores de CAP és igual a 24 hores de vida!. I el mes de març es va fer una cadena humana amb la mateixa reivindicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.