Salut

salut

La planta de cardiologia del Trueta, tancada durant l'estiu

S'hi faran obres de condicionament que afectaran la unitat coronària

El servei de l'UCO es traslladarà a la primera planta, on hi ha altres pacients crítics

La planta d'hospitalització de cardiologia de l'hospital Josep Trueta de Girona –la 6a B– estarà tancada els mesos de juliol, agost i setembre per fer-hi obres de condicionament. Dintre d'aquesta planta hi ha la unitat coronària (UCO), amb vuit llits per a pacients crítics que, justament per les seves característiques, únicament romandrà tancada tres setmanes a l'agost. El servei de coronàries es traslladarà a la mateixa planta en què hi ha la unitat de cures intensives (UCI) –a la 1a planta– per facilitar al màxim la col·laboració dels professionals que atenen aquest tipus de pacients.

El director del Trueta, el doctor Antoni Juan, ha explicat que el tancament de la planta de cardiologia no és cap mesura relacionada amb les retallades, sinó que es pren justament per aprofitar el descens de la demanda assistencial pròpia de la temporada per fer, com en anys anteriors, obres de reforma i ampliació en algun dels espais del recinte hospitalari. En aquesta ocasió, a cardiologia. “És obligat fer adaptar l'oferta a la demanda. I la demanda cau a l'estiu per raons òbvies: els mateixos pacients se'n van de vacances. I el que no podem fer és mantenir la mateixa programació a l'agost que al març. A més, intentem que l'hospital com a tal tingui actualitzada la seva estructura interior”, exposa el doctor Juan.

El director del Trueta evita parlar de “tancament de llits” i prefereix referir-se al concepte de “bloqueig”. “ El que fem en realitat és tenir transitòriament bloquejats un seguit de llits, de manera que si fossin necessaris es podrien tornar a utilitzar immediatament. No m'agrada parlar de tancament de llits perquè semblaria que anéssim a desvestir completament una unitat i no és això ni molt menys”, afegeix. Segons el director, això també permet ordenar les vacances del personal sense haver de dotar aquests llits de personal substitut.

LA XIFRA

8
llits
hi ha a la unitat de coronàries del Trueta. El servei es traslladarà a la planta on hi ha l'UCI.

LA FRASE

Prefereixo parlar de bloquejament de llits i no de tancament. Si són necessaris, es reobriran
Antoni Juan
director de l'hospital trueta

Reconeixement per al servei d'urologia

El servei d'urologia del Trueta va ser guardonat amb el premi Joan Fígols a la millor tècnica quirúrgica durant el Congrés Nacional Català d'Urologia, que es va celebrar els dies 10, 11 i 12 al Perelló (Baix Ebre). El guardó és en reconeixement al tractament quirúrgic mitjançant laparoscòpia de la fístula ureterovaginal. La intervenció quirúrgica reconeguda amb el premi esmentat la va dur a terme el cap de servei d'urologia, el doctor Lluís Cecchini, a una pacient jove que tenia pèrdues d'orina arran d'una operació prèvia. I va ser la primera intervenció d'aquest tipus que va fer el Trueta amb laparoscòpia a una pacient que presentava aquesta patologia. D'altra banda, un grup d'infermers de l'UCI del Trueta va obtenir el tercer premi en el Congrés Nacional d'Infermeria en Cardiologia, que es va celebrar a Girona del 8 al 10 de maig. Els professionals van fer un estudi sobre el dolor que perceben els pacients que són operats del cor amb l'objectiu d'intentar controlar-lo al màxim en el postoperatori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.