Salut

salut

El PSC diu que s'han retallat un 20% els recursos del Trueta

La diputada Marina Geli denuncia que, sumant-hi els ajustaments pressupostaris que s'aplicaran a la regió sanitària, els gironins es veuen doblement discriminats i injustament tractats

El PSC va denunciar ahir que en els darrers tres anys el pressupost de l'hospital Josep Trueta de Girona ha acumulat una retallada lineal del 20%, i sense comptar la corresponent al 2013. Una retallada que, segons el sindicat Metges de Catalunya, podria ser del 6,33% i que l'Institut Català de la Salut (ICS) –que gestiona aquest centre hospitalari– encara no ha concretat.

La retallada del 20% dels recursos del Trueta ha provocat, segons el PSC, una disminució del 7% de la plantilla. La diputada socialista Marina Geli ha manifestat que aquesta situació ha provocat, a més, un empitjorament del temps de diagnòstic de malalties i del temps d'espera per a operacions.

Segons el PSC, les retallades dels recursos del Trueta i l'ajustament pressupostari de la regió sanitària de Girona representen una “doble discriminació i una doble injustícia” per a les comarques gironines.

Marina Geli sosté que la gerència compartida entre el Trueta i l'hospital Santa Caterina de Salt ha fet disminuir l'activitat global –i concretament fa referència a la quirúrgica i sociosanitària del Santa Caterina– i ha fet perdre lideratge en projectes estructurals, amb la concentració de laboratoris a Salt. “En comparació amb altres hospitals del mateix nivell, el cost és menor i això és extensible a tota la regió sanitària de les comarques gironines, que disposa de menys recursos per persona i any”, va advertir la diputada socialista.

“La ficció de no-pressupostos sembla amagar les veritables retallades del Departament de Salut. CiU i ERC han de donar explicacions de present i de futur”, manté Geli.

LA FRASE

Estem davant d'un deteriorament de la qualitat del sistema sanitari, salvat pels professionals
Marina Geli
diputada del psc al parlament de catalunya

Dos anys i mig sense notícies del nou hospital

La diputada socialista i exconsellera de Salut lamenta que “dos anys i mig després del govern del president Mas i de govern de l'alcalde Puigdemont” estem sense notícies del nou hospital de Girona i del campus. I torna a retreure que el director del Trueta posi en dubte la urgència de construir un nou centre. “Estem davant d'un deteriorament lent de la qualitat i equitat del sistema sanitari, sense lideratge i salvat pels professionals”, sosté.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.