Salut

salut

L'hospital de Blanes redueix les llistes d'espera

Les intervencions quirúrgiques de gairebé totes les tipologies de la Corporació de Salut es fan en menys de sis mesos

El pressupost de l'ens es redueix però les operacions augmenten

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva –que gestiona l'hospital comarcal de la Selva, a Blanes– va reduir l'any passat les llistes d'espera de les intervencions quirúrgiques. Segons la memòria del 2012 d'aquest ens, les llistes d'espera de les operacions es van reduir fins a ser inferiors als sis mesos. En totes les tipologies d'intervencions excepte les de pròtesi de maluc i les artroplàsties (menys d'un any) i les de pròtesi de genoll (més d'un any). I és que l'any passat es van fer més intervencions que el 2011: 11.640 enfront de les 10.834 de l'any anterior.

L'ens de salut va remarcar que la reducció del temps d'espera va ser un dels objectius que li va fixar la Generalitat, tot i la reducció del pressupost, que va ser de 93 milions d'euros el 2012. El 2011, havia estat de prop de 94 milions i el 2010, de més de 101 milions. La reducció pressupostària va repercutir sobre el personal de la corporació, amb la reducció de salaris, i sobre els proveïdors, segons va explicar Albert Fernández, president de l'ens. “Afrontada aquesta situació, podríem afirmar que hem assolit els objectius assistencials amb unes majors eficiència i productivitat i amb equilibri en els resultats econòmics”, va sentenciar.

Menys atenció primària

Durant l'any 2012, es va mantenir la disminució de visites en els centres d'atenció primària, especialment les vinculades a metges de família i a pediatres. De 604.430 visites totals l'any 2011 es va passar a 567.662 l'any 2012, segons es recull a la memòria.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva és un consorci públic en què treballen prop de 1.400 persones. L'ens gestiona un total de 7 centres d'atenció primària de salut, 2 hospitals i 3 centres sociosanitaris i d'atenció a la dependència i atén prop de 194.000 ciutadans.

LA XIFRA

11.640
intervencions
quirúrgiques es van fer l'any passat des de la Corporació de Salut, 806 més que el 2011.

Les operacions es faran a Calella

Coincidint amb la publicació de les memòries, la corporació ha fet públic que està “estudiant una redistribució de determinades activitats assistencials dels hospitals de Calella i de Blanes”. Això vol dir que, aprofitant que gestiona dos hospitals (Calella i Blanes), algunes activitats només es faran en un dels dos centres. Segons va anunciar l'ens, l'hospital de Calella concentrarà tota la cirurgia general programada, mentre que el de Blanes es quedaria només amb l'activitat quirúrgica en traumatologia. Es garanteix, però, que l'activitat ambulatòria i la consulta externa es mantindrà als dos equipaments. L'objectiu de la concentració és arribar a “una major especialització i una major qualitat i també ampliar la cobertura de patologies per aconseguir un major grau de seguretat per al pacient”. ICV-EUiA de Blanes va criticar aquesta mesura, sobretot perquè es produeix pocs dies després de la trobada entre la direcció de l'ens i els partits i no s'hauria comentat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.