Salut

sanitat

El Parlament vol concreció sobre el nou Trueta

En l'acord s'insta el govern català a pronunciar-se, com a molt tard, el 2014 sobre el futur de l'hospital de referència de la regió sanitària de Girona

La comissió de Salut del Parlament ha aprovat una resolució en què s'insta el govern català a decidir abans que acabi l'any si vol fer el nou hospital Josep Trueta de Girona o no. Segons la resolució, el govern de la Generalitat hauria de fer públic com a molt tard el 2014 quin és el futur per a l'hospital i també per al campus de salut assistencial, docent i d'investigació que el projecte anterior –suspès per motius pressupostaris– preveia al costat del centre hospitalari. La comissió també reclama al govern que estudiï i decideixi en els propers tres mesos si amplia de 12 a 24 hores durant els 365 dies de l'any el servei d'hemodinàmica de l'hospital Trueta, una unitat que atén la majoria d'infarts de la demarcació.

L'acord parlamentari s'ha pres arran d'una resolució presentada pel grup socialista.

El Parlament també ha aprovat la continuïtat de l'empresa pública Institut d'Assistència Sanitària (IAS), que obliga el govern a presentar el pla de cooperació entre l'hospital de Santa Caterina –gestionat per l'IAS– i el Josep Trueta –a mans de l'Institut Català de la Salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.