Salut

EDGAR FELIP

REPRESENTANT DE CCOO EN EL COMITÈ D'EMPRESA DE L'HOSPITAL DE BLANES

“Amb aquest pla, Blanes perdrà la cirurgia general”

Per què han decidit passar la nit davant de l'hospital?
Ha estat una manera simbòlica de protestar per les retallades en la sanitat pública i sobretot per rebutjar el pla de reordenació assistencial territorial.
Què suposarà l'aplicació d'aquest pla?
La pèrdua, per a la població de Blanes, del servei de cirurgia general. I concentrar totes les operacions de traumatologia i cirurgia ortopèdica a Blanes representarà doblar el nombre d'intervencions d'aquest tipus –se'n faran en torns de matí i tarda– i per tant s'incrementarà l'ocupació de llits. Tot plegat farà que hi hagi menys llits per als pacients de medicina interna o urgències.
I de quina manera es pretén canalitzar la major necessitat de llits?
Des de la direcció se'ns ha informat que es vol posar en marxa un servei d'ingrés domiciliari que ja està implantat a l'hospital de Calella i dóna bons resultats. Però no sabem si aquí també funcionarà. El que és evident és que tindrem més pressió assistencial.
Quins efectes tindrà per a la plantilla aquesta reordenació?
Infermeria està previst que es quedi igual, però és evident que per als cirurgians tindrà una afectació important, perquè s'hauran de traslladar a Calella a treballar. No sabem encara quin abast tindrà perquè s'està acabant de negociar amb la direcció.
Tenen previst fer més mobilitzacions?
Sí. Cal tenir en compte que l'any 2011 l'hospital ja va perdre el servei de ginecologia i obstetrícia, que també va passar a l'hospital de Calella. Avui farem una concentració i dinarem amb carmanyoles. I estudiem fer una manifestació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a