Salut

sanitat

Clam contra les retallades a l'Hospital de Blanes

Prop de 3.000 persones van manifestar-se ahir a Blanes per denunciar la progressiva pèrdua de serveis al centre hospitalari de referència a la Selva Marítima

Unes 3.000 persones van manifestar-se ahir pels carrers de Blanes en una concentració que va començar a l'Hospital Comarcal de la ciutat per reclamar la pèrdua de serveis d'aquest centre. A la crida a la manifestació, convocada per sindicats i comitè d'empresa de l'hospital, també hi va respondre molta gent de Lloret de Mar, que va començar una marxa lenta en cotxe des de Lloret fins a l'hospital, on es van afegir als manifestants blanencs. La manifestació va sortir puntualment de davant de l'hospital a les onze del matí, i va anar a peu fins a la plaça dels Dies Feiners, darrere l'Ajuntament. Pel camí, molta gent es va anar afegint a la manifestació, la segona més gran que s'ha organitzat per reclamar que no es retallin serveis a Blanes.

La primera concentració va ser el 2011, quan es va traslladar tot el servei de ginecologia i obstetrícia a l'hospital de Calella; ahir es va afegir a la llista de retallades la pèrdua del servei de cirurgia, que també es trasllada a Calella. “A partir de les 8 del vespre no hi haurà ni un cirurgià de guàrdia”, va denunciar ahir el portaveu del comitè d'empresa de l'hospital, Edgar Felip, que hi va afegir que, com a conseqüència del tancament dels CAP a les nits, ara no hi ha cap farmàcia de guàrdia ni a Tossa ni a Lloret de Mar, de manera que les úniques farmàcies de guàrdia són a Blanes, en una àrea de més de 100.000 habitants. Felip també va recordar que el servei de rehabilitació s'ha traslladat de l'hospital “als barracons on hi havia el CAP de Fenals, a Lloret”. La mobilització, organitzada des del comitè d'empresa de l'hospital amb el suport de diversos grups polítics, també havia de servir per protestar contra la reducció del nombre de llits i habitacions.

Acampada fa un mes

A mitjan setembre el comitè d'empresa de l'hospital ja va organitzar una acampada a davant del centre mèdic de Blanes per mostrar el rebuig a les retallades i als canvis de serveis previstos des del pla de Reordenació Assistencial Territorial (RAT) entre els hospitals de Blanes i Calella. La mobilització d'ahir es va desenvolupar sense cap incident i va recórrer uns tres quilòmetres, passant per l'avinguda Joan Carles I, l'avinguda Jaume I, la rambla Joaquim Ruyra, la plaça Catalunya fins a arribar al carrer Ample. L'acte va rebre el suport de plataformes del territori, associacions de veïns del municipi, sindicats i partits polítics. “Volem que les administracions facin marxa enrere i no eliminin les habitacions i llits de la secció de Medicina Interna i no traslladi el servei de Cirurgia cap a l'hospital de Calella”, va resumir ahir Felip.

LA XIFRA

3.000
persones
són les que ahir es van mobilitzar en contra de les retallades a l'Hospital de Blanes.

LA FRASE

Volem que facin marxa enrere i no eliminin llits ni traslladin el servei de Cirurgia
Edgar Felip
portaveu del comitè d'empresa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.