Salut

salut

Més de vuit mil pacients pendents d'una operació

L'hospital de Figueres és el que té una llista d'espera més llarga, amb 1.716 malalts, seguit del de Blanes, amb 1.630

Més de vuit mesos de mitjana per una operació de pròtesi de genoll

A la regió sanitària de Girona hi havia, el juny del 2013, un total de 8.280 pacients pendents d'una de les catorze intervencions quirúrgiques amb garantia, 884 (12%) més que el juny del 2012, segons dades del Servei Català de la Salut. D'un any a l'altre, el temps d'espera mitjà en l'àmbit de la regió ha pujat lleugerament i ha passat dels 4,47 mesos als 4,88.

Les operacions de cataractes són les que acumulen un nombre més important de pacients, amb 2.781, seguits dels 1.550 que estan pendents de la implantació de pròtesi de genoll. I són aquest tipus d'intervencions les que registren un temps d'espera de mitjana més llarg, més de vuit mesos de mitjana, dos més que el juny del 2012. Les llistes d'espera per sotmetre's a una operació de cataractes i les de pròtesi de genoll han experimentat respectivament, en aquest darrer any, un increment de 300 pacients.

Per centres hospitalaris, el de Figueres se situa al capdavant amb 1.716 malalts que estan pendents d'entrar a una sala d'operacions. I, a diferència de la situació de l'any passat, supera l'hospital de Blanes, que ocupa el segon lloc del rànquing amb 1.630 persones en llista d'espera. El tercer lloc, l'ocupa el Josep Trueta de Girona, l'hospital de referència de la regió sanitària. El Trueta té 1.359 pacients que esperen per ser intervinguts, 389 més que el 2012. En canvi, el temps d'espera a l'hospital de Girona se situa per sota dels quatre mesos de mitjana.

Després del Trueta, hi ha, en quarta posició, l'hospital comarcal del Baix Empordà amb 1.247 pacients en llista d'espera, un nombre que experimenta un lleuger increment –de 50 persones– respecte a les dades del 2012.

Dades rècord

L'hospital de Blanes té la llista més llarga d'usuaris que esperen ser intervinguts d'una única patologia: 1.076 pacients estan pendents d'una operació de cataractes. Però en temps d'espera són les pròtesis de genoll les que tenen un temps rècord: fins a onze mesos de mitjana tant a l'hospital de Calella de Mar –que també forma part de la regió sanitària de Girona– com al de Palamós. L'hospital de Campdevànol fa esperar set mesos per a la implantació d'una pròtesi de maluc i el de Figueres, sis per una artroscòpia.

LA XIFRA

1.076
usuaris
esperen per operar-se de cataractes a l'hospital de Blanes. És el segon centre amb més llista d'espera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia