Salut

salut

Més de 400 donants a la marató de sang de Girona

La pluja del migdia i, en especial, la fred no van permetre assolir l'objectiu de les 700 bosses

Hi ha alarma per les reserves de plasma del tipus negatiu

La marató de sang que es va celebrar ahir al centre de Girona va acabar amb més de 400 donants. La doctora del banc de sang i teixits Anna Millán va certificar que, al matí, s'havia anat “sobre la previsió i a la tarda, la gent també es va animar, però al migdia, la pluja i el fred no van ajudar” a obtenir l'objectiu de 700 bosses de sang que s'havien marcat per augmentar les reserves en vista a les festes nadalenques, quan baixen molt les donacions.

Aquest any, són especialment preocupants les reserves per als A i O negatius, ja que ara estan ja per sota de l'habitual i a Catalunya, per a aquest tipus de sang, només queden bosses per a 3 o 4 dies. Durant tota la jornada, es van programar activitats de tot tipus per animar els gironins a “fer que corri la sang” com professava el títol de la vuitena edició. Els donants van rebre obsequis diversos, com ara una pizza margarita de Corsaro, pomes de Girona Fruits i entrades per al Girona FC de dos euros, i es va fer un sorteig de diversos premis entre tots els participants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia