Salut

salut

Nou servei per als pacients que s'operen al Trueta

Personal del centre acompanya els malalts i els seus familiars fins a la unitat d'hospitalització

La manca d'aquest servei creava fins ara situacions d'incertesa entre els usuaris

L'hospital Josep Trueta de Girona va posar en marxa, el 26 de novembre passat, un servei d'acompanyament per als pacients que ingressen al centre per ser intervinguts quirúrgicament. L'objectiu és que el pacient i la seva família se sentin acompanyats en un moment que sovint genera dubtes i incerteses. L'acompanyament de l'usuari fins a la unitat d'hospitalització es du a terme, abans de les vuit del matí, des de la unitat d'admissions d'urgències i, a partir de les vuit del matí, des del punt d'informació.

Fonts del centre han admès que era habitual trobar-se ciutadans que es “perdien” per les instal·lacions i demanaven informació per arribar fins al lloc indicat. D'aquesta manera, la ruta fins a la planta on ha d'estar ingressat l'usuari no es converteix en una dificultat afegida. A més, se'ls facilita també un full informatiu que ajuda els malalts a conèixer aspectes que els poden facilitar l'estada a l'hospital.

Aquesta és una de les darreres accions que s'han dut a terme al Trueta en el marc del projecte CIMS, la base que ha de regir el futur de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), les dues institucions sanitàries més importants de la regió sanitària de Girona.

Des de fa mesos professionals del Trueta (ICS) i de l'hospital Santa Caterina (IAS) treballen en grups tot un seguit de mesures encaminades a actuar de forma coordinada.

Des del punt de vista assistencial, s'ha començat a treballar pels serveis de neurologia, oftalmologia i otorinolaringologia, els quals ja han posat fil a l'agulla per unificar criteris de funcionament i escollir el professional que liderarà el projecte. El repte és aconseguir una millora en l'atenció sanitària dels ciutadans.

Estabilització de 165 llocs de treball

Un total de 165 treballadors de l'hospital Josep Trueta de Girona que des de fa un parell d'anys tenien un contracte de renovació mensual han passat a tenir un contracte de sis mesos. La regularització d'aquests llocs de treball afecta 86 diplomats d'infermeria, 57 auxiliars d'infermeria, divuit zeladors, dues llevadores i dos tècnics. Aquesta fita s'ha aconseguit després que el sindicat de CCOO presentés un escrit a la direcció del Trueta en què demanava una estabilitat de la plantilla. En aquest sentit, Maria Àngels Rodríguez, de CCOO, ha explicat que entre aquest personal n'hi ha que fa més de vint anys que treballa al Trueta i que haver de signar un contracte cada mes representava, entre altres coses, un gran desgast emocional. “Aquesta situació no era normal perquè són treballadors amb els quals l'hospital compta per al seu funcionament”, va exposar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia