Salut

salut

El Trueta ha trucat a un miler de donants de sang

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya té reserves per a només cinc dies

Per participar en la Gran Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya, es podrà reservar hora a l'hospital de Girona

El banc de sang de l'hospital Josep Trueta de Girona s'ha posat en contacte telefònic en les dues últimes setmanes amb un miler de donants de sang i de plaquetes de les comarques gironines per demanar-los la seva col·laboració. El responsable del banc de sang del Trueta, el doctor Joan Profitós, va explicar ahir que es va prendre aquesta mesura –que ja s'ha adoptat en altres ocasions– en veure les baixes reserves de sang que hi havia a primers d'any, un cop passades les festes de Nadal, una època tradicionalment fluixa en nombre de donacions. I la resposta dels donants a la crida ha estat molt bona, segons va destacar Profitós.

En aquests moments, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya té cinc mil bosses de sang, que representen una reserva per a només cinc dies. Des del banc es continua demanant a la població que es mobilitzi i que acudeixi a donar-ne. El doctor Profitós confia que, gràcies a la campanya que s'engegarà el dia 17 a tot Catalunya, “i sempre que l'arribada de la grip no ho espatlli”, en les pròximes setmanes es puguin recollir entre tres mil i quatre mil bosses de sang. “Si s'acompleixen aquestes previsions, tindrem un coixí per arribar a l'estiu”, va indicar.

Per participar en la Primera Gran Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya –que es posarà en marxa el 17 i durarà fins al 24–, el Trueta ha posat a disposició del banc de sang de Girona tres lliteres per a les persones que acudeixin a la crida, un nombre que es podria ampliar en cas que fos necessari. Les persones que vulguin participar-hi podran trucar al Trueta per demanar hora per a la donació de sang. Aquesta marató de sang té com a objectiu mobilitzar tothom, no únicament participant en la donació, sinó també escrivint missatges que corrin per la xarxa, especialment per Twitter.

LA XIFRA

5.000
bosses
de sang són les que té actualment de reserva el banc de sang de Catalunya. Se'n necessiten 4.000 més.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia