Salut

salut

Puja un 7% el nombre de morts a la demarcació

El 2012, la primera causa de mortalitat van ser les malalties del sistema circulatori

El 2012, a les comarques gironines hi van morir 6.139 persones, 433 més que l'any anterior, una xifra que representa un augment del 7%, segons les últimes dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Aquest increment en el nombre de defuncions es va deixar sentir més en la població femenina (de les 2.673 morts del 2011 es va passar a les 2.995) que en la població masculina (de les 3.033 morts es va passar a les 3.144), però tot i així la mortalitat va ser superior entre els homes que entre les dones. La primera causa de mortalitat en homes i en dones van ser les malalties del sistema circulatori. Però, per sexes, en els gironins la primera causa de mort van ser els tumors, que van causar 1.019 defuncions. El càncer de pulmó va ser el tipus de càncer amb més incidència, amb 381 morts, seguit del tumor de pròstata, amb 72 morts. En les gironines, la primera causa de mort van ser les malalties del sistema circulatori, amb 951 defuncions. Dins d'aquest grup de patologies, cal destacar les malalties cerebrovasculars (infarts cerebrals o ictus), que van provocar 201 morts. En els homes, la segona causa de mort són les malalties del sistema circulatori, amb 809 defuncions. Els infarts de miocardi van causar 165 morts. I en les dones, la segona causa de mort van ser els tumors malignes, responsables de 639 morts. El càncer de mama va causar 83 defuncions.

LES XIFRES

381
defuncions
entre els homes va ser provocades pel càncer de pulmó, el tipus de càncer que causa més defuncions entre la població masculina.
201
morts
entre les dones van ser causades pels infarts cerebrals o ictus. La segona causa de mort en la població femenina són els tumors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia