Salut

Comença la setmana de recollida de medicaments

Entre els fàrmacs més demanats per les entitats socials hi ha xarops, gases i analgèsics

Les donacions a les farmàcies es poden fer fins dissabte vinent

El Banc Farmacèutic va engegar ahir la setena campanya de recollida de medicaments amb l'objectiu de repartir entre persones amb pocs recursos productes bàsics que no estan finançats per la sanitat pública, com ara els utilitzats per a les cures, els antigripals i els xarops contra la tos. Gairebé 280 farmàcies i 329 voluntaris de tot Catalunya participen en aquesta campanya que es prolongarà fins dissabte vinent i que té l'objectiu d'aconseguir recaptar gairebé 20.000 medicaments, una mica més que l'any passat, quan es van recollir 16.658 fàrmacs que es van repartir entre 30.000 persones. La campanya també es du a terme a altres punts de l'Estat.

La selecció de medicaments que es consideren més necessaris, la fan les entitats socials que, com ara Creu Roja i Càritas, estan en contacte amb les persones a qui aniran destinats. D'aquesta manera els esforços es concentren a cobrir necessitats reals. Entre els medicaments més sol·licitats per les entitats hi ha antisèptics,
desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, material per a cures com ara tiretes i gases, mucolítics, complexos vitamínics, medicaments contra el refredat, laxants i productes oftalmològics. En alguns casos, es tracta de productes que han estat recentment exclosos del finançament públic. També es demanen productes de parafarmàcia, com ara termòmetres i locions i cremes per a pells atòpiques.

En compliment de la legislació vigent i per raons de seguretat, els medicaments recollits en la campanya Dóna un medicament a qui el necessita no poden ser usats i han de ser adquirits en el mateix moment a la farmàcia col·laboradora.

Gairebé totes les farmàcies col·laboradores han habilitat un espai especial per donar visibilitat a la campanya i per facilitar la participació dels clients. “La gent encara no coneix gaire aquesta campanya, però un cop els n'informes gairebé tothom està disposat a col·laborar-hi”, explicava ahir la Rosa, voluntària a la farmàcia Ciurana, al centre de Girona.

El Banc Farmacèutic és una organització sense ànim de lucre que organitza un cop l'any la recollida de medicaments per a persones sense recursos.

LA XIFRA

20.000
productes preveu recollir el Banc Farmacèutic. 280 farmàcies i 329 voluntaris participen en la campanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia