Salut

El bisbe Pardo es confessa

El cap de la diòcesi de Girona va preguntar a l'especialista, abans de ser operat, si calia que dimitís

Demana millors condicions per als professionals

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, es va convertir ahir en un dels protagonistes de la jornada en acceptar fer-se càrrec de la conferència inaugural per explicar, obertament i francament, la seva experiència com a malalt oncològic. Pardo, que va passar fa un any per la sala d'operacions del Trueta per a l'eradicació d'un tumor cancerós d'esòfag, va confessar que havia preguntat al doctor Josep Roig, cap del servei de cirurgia general de l'hospital, si havia de presentar la dimissió com a cap de la diòcesi de Girona, perquè intuïa que “la situació era greu”. Una pregunta a la qual el doctor Roig va respondre amb un “de cap manera”. El bisbe de Girona va relatar les diferents sensacions que va tenir durant els deu dies que va estar ingressat a la unitat de cures intensives després de l'operació, una estada que va reconèixer que se li havia fet molt dura. I entre aquestes va destacar la solitud, la vulnerabilitat i la impaciència. “El malalt es torna impacient perquè estem acostumats a l'acció-reacció”, va explicar. I va demanar perdó als professionals per l'actitud “superexigent” que hagués pogut tenir mentre va estar ingressat.

Així mateix, el cap de l'Església catòlica a Girona va sortir en defensa dels professionals de la sanitat assenyalant que, per poder dur a terme una atenció personalitzada als malalts, no n'hi ha prou amb bona voluntat, sinó que calen millores en les seves condicions de treball. En aquesta mateixa línia, va lamentar la situació d'inactivitat en què queden els hospitals els caps de setmana. “Els caps de setmana, els hospitals són temibles. Per a qualsevol cosa, et diuen que t'has d'esperar que arribi dilluns”, va exposar. Amb tot, el bisbe de Girona no va estalviar en elogis envers tots els professionals que treballen al Trueta, dels quals va dir que havia rebut un tracte “excel·lent”.

I va fer una última reflexió sobre la necessitat d'educar la mainada perquè estiguin preparats per fer front la malaltia com una fase més de la vida. “És important estar preparats, perquè tots, en un moment o un altre, estarem malalts”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia