Salut

salut

Comencen les actuacions per combatre el mosquit tigre

Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments han hagut d'avançar la campanya d'aquest any

Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments de la demarcació de Girona han iniciat ja les accions per controlar la població de mosquit tigre a través de tractaments amb larvicides als punts de cria dels espais públics –com ara embornals en què se sol acumular aigua– i accions per sensibilitzar la població. Segons ha informat el Dipsalut, la campanya d'aquest any s'ha avançat, ja que la meteorologia ha accelerat l'activitat biològica d'aquest insecte.

Així, gràcies en els mostreigs duts a terme pel Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i el baix Ter i en el treball de camp que els escolars de les comarques gironines estan duent a terme en el marc del Projecte Educatiu del Mosquit Tigre, ja s'han detectat larves d'aquest insectes en diversos municipis gironins. Aquesta troballa ha confirmat que aquest any s'ha avançat l'eclosió dels ous de mosquit tigre a causa de les suaus temperatures d'aquest hivern i les últimes pluges. Això ha fet reprendre les actuacions per controlar-ne la població, tant els tractaments amb larvicides com les accions per sensibilització de la població, que es consideren molt importants perquè el 80% dels espais on pot reproduir-se el mosquit tigre són privats.

El mosquit tigre pot ser un vector de transmissió de malalties tropicals emergents com el dengue i la febre hemorràgica de Chikingunya.

LA XIFRA

80
per cent
dels espais on pot reproduir-se el mosquit tigre són privats i per això cal la campanya de sensibilització.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia